23.05.2022

HESBURGER-RAVINTOLOISSA ON TUTKITUSTI HYVÄ FIILIS

Hesburger on kevään aikana teettänyt työhyvinvointitutkimuksen, jonka toteutti Kulmia Insight Oy. Hesburger-ravintoloissa tehdään töitä tutkimuksen mukaan hyvällä fiiliksellä ja tulokset Hesburgerista ovat kokonaisuutena positiivisia.

”Halusimme tietää, miten syksyn ja talven aikana tehdyt toimenpiteemme ravintolahenkilökunnan työhyvinvoinnin kehittämiseksi ovat vaikuttaneet. Kulmia hoiti tutkimukseen liittyvät käytännön asiat ja varmisti laadukkaan tutkimuksen toteutumisen. Yhdessä määrittelimme sopivan tutkimusmenetelmän ja mittarit”, kertoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Arki rullaa ravintoloissa pääosin mukavasti

Tutkimukseen vastanneiden 1 117 Hesburgerin työntekijän kokemus Hesburgerilla työskentelystä on positiivinen.

- 70 % ravintoloista saa kokonaisarvioissa hyvän tuloksen.

- 84 % työntekijöistämme kertoo luottavansa ravintolan esihenkilöön.

- 77 % työntekijöistämme kertoo, että esihenkilö organisoi työtä fiksusti ravintolassamme.

- 81 % työntekijöistämme kertoo, että ravintoloissamme on hyvä fiilis.

- 73 % työntekijöistämme kokee tulevansa arvostetuksi työssään.

”Erityisesti iloitsen siitä, että ravintoloidemme esihenkilöt saavat paljon kiitosta työstään”, Jari Vuoti kommentoi.

Tutkimuksessa löytyi myös kehittämiskohteita

Tutkimuksessa nousi myös esille työntekijöiden toive Hesburgerin ylimmälle johdolle. Johdolta toivotaan lisää näkyvyyttä ravintoloiden arjessa ja toiminnassa.

”Me Hesburgerin johdossa otamme palautteen nöyränä vastaan. Koen, että tutkimus on onnistunut, koska siinä nousi positiivisten asioiden lisäksi esille myös kehittämiskohteita. Ymmärrämme, että päätöksiämme ja ohjeitamme tulee perustella aiempaa selkeämmin. Näen, että meidän tulee edelleen edistää sisäistä vuoropuheluamme. Henkilöstön kuunteleminen on tässä ihan avainroolissa, kun jatkamme kehitystyötä työhyvinvoinnin kehittämiseksi ravintoloissamme”, Jari Vuoti sanoo.