Vähemmän jätettä

Hesburgerilla tehdään aktiivisesti töitä toiminnasta syntyvän jätteen määrän vähentämiseksi. Pakkausmateriaalia käytetään mahdollisimman vähän ja pahvipakkauksista hampurilaisissa ja lastenaterioissa on luovuttu. Juomiin ei myöskään enää automaattisesti tule pilliä ja kantta.

Pienempi pakkaus säästää luontoa

Hesburger-ravintoloissa käytettyjä pakkausmateriaaleja on kehitetty jatkuvasti ympäristöystävällisemmiksi. Esimerkiksi hampurilaisten käärepapereita on vuosien saatossa pienennetty ja ohennettu. Tarkasti valitut pakkausmateriaalit ja -menetelmät säästävät vuosittain merkittäviä määriä turhaa pakkausjätettä.

Hesburgerin hampurilaiset tarjotaan nykyään aina kääreeseen pakattuina. Biohajoavien kääreiden kosteudenkestosta huolehtii ympäristöystävällinen, maatuva biopinnoite.

Jopa juomien pillit on nykyään valmistettu polypropeenista, jonka valmistaminen kuormittaa ympäristöä vähemmän kuin aiemmin pilleissä käytetty polystyreeni. Materiaalien kehitystyö on jatkuvaa ja Hesburger etsii myös aktiivisesti uusia, ympäristöystävällisempiä materiaaleja.

Metsäystävälliset juomapikarit

Hesburgerin kylmä- ja kuumajuomapikarit ovat PEFC-sertifioituja (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes). Metsäsertifiointi varmistaa, että pikarien valmistusprosessissa otetaan huomioon metsien hoito kestävän kehityksen standardien mukaisesti. Tuotteisiin käytetyn puuraaka-aineen alkuperä voidaan jäljittää aina metsään saakka. Pikarit valmistaa Hesburgerin pitkäaikainen yhteistyökumppani Huhtamäki Foodservice Finland Oy.

Katso Vähemmän jätettä -video!

”Useimmiten asiakkaiden kysymykset ovat liittyneet hampurilaisten pakkausmateriaaleihin ja siihen, ovatko ne ympäristöystävällisiä.”

Poimittu sidosryhmäkyselyn avoimista vastauksista