17.12.2021

Hesburgereihin Helenin suurteholatauslaitteita

Hesburger ja energiayhtiö Helen aloittavat yhteistyön sähköautojen latauksessa. Ensimmäisessä vaiheessa yhteensä seitsemään Hesburgeriin tulee Helenin omistamat latausasemat. Myöhemmin yhteistyö laajenee, ja Helenin latauspisteitä tulee myös muihin Hesburger-ravintoloihin.

Helen päivittää Hesburgereissa olevia latauslaitteita tehokkaammiksi ja vastaa jatkossa niiden operoinnista. Hyvinkään Kalevankadun, Turun Varissuon ja Kaskentien, Limingan, Helsingin Konalan, Parkanon ja Pulkkilan Hesburgerit saavat uudet, tehokkaammat latauslaitteet kevään 2022 aikana. Myöhemmin yhteistyö laajenee, ja Helenin latauspisteitä tulee myös muihin Hesburger-ravintoloihin.

Sähköauton lataus on helppoa ja vaivatonta asiakkaalle. 15 minuutin suurteholatauksella sähköautoilija lataa keskimäärin 100 km sähköt. Käytännössä sähköauto latautuu sillä aikaa, kun asiakas syö hampurilaisen. Helenin julkisella latauspisteellä sähköauto latautuu uusiutuvalla tuulisähköllä.

- Sähköautojen latauspisteet ovat lisäpalvelu, jota kasvava joukko asiakkaistamme käyttää säännöllisesti. Päädyimme ulkoistamaan sähköautojen latauspalvelun energia-alan asiantuntija Helenille, jotta voimme itse keskittyä ydinosaamiseemme. Samalla asiakkaamme saavat entistä parempaa palvelua: suurteholatauslaitteet mahdollistavat todella nopean lataamisen, mikä istuu mainiosti pikaruoan konseptiin. Meille on tärkeää olla mukana mahdollistamassa vihreämpää liikkumista, sanoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

- Hesburger drive-in ravintoloiden sijainnit kasvukeskuksissa ja isojen teiden varsilla tukevat erinomaisesti sähköautoilijoiden lataustarpeita. Hesburger on meille tärkeä kumppani valtakunnallisen latausverkoston rakentamisessa. Kumppanuuden avulla voimme tuoda latauspalveluita juuri sinne, missä autoilijat mielellään pysähtyvät tauoille. Aloitamme seitsemästä kohteesta ja yhteistyö laajenee ensi vuoden aikana, kertoo sähköisen liikenteen tuoteryhmäpäällikkö Jere Jokinen Heleniltä.

Sähköautojen määrä kasvaa huimaa vauhtia

Tulevaisuuden liikenne kulkee sähköllä. Tänä vuonna ensirekisteröidyistä henkilöautoista 30 % kulkee sähköllä ja näistä täyssähköautojen osuus on jo lähes kolmannes (lähde: Autoalan tiedotuskeskus). Helen vauhdittaa sähköisen liikenteen kehittymistä latauspalveluiden ja -ratkaisuiden muodossa. Erityisesti suurteholatausasemat ja niiden kattava verkosto sujuvoittavat täyssähköautoilijoiden liikkumista arjessa.

- Haluamme mahdollistaa sähköautojen latauksen ympäri Suomea. Helenin pika- ja suurteholatauspisteillä lataus hoituu nopeasti ja matka jatkuu. Meillä on nyt 270 julkista latauspistettä ja tavoitteena on tuhannen latauspisteen verkosto vuoteen 2025 mennessä, kertoo ratkaisuliiketoiminnan johtaja Sari Mannonen Heleniltä.

Faktat Hesburgereihin tulevista latauspaikoista

  • Hesburger Hyvinkää Kalevankatu Drive-in, 75 kW pikalataus
  • Hesburger Turku Kaskentie Drive-in, 75 kW pikalataus
  • Hesburger Turku Varissuo Drive-in, 75 kW pikalataus
  • Hesburger Liminka Drive-in, 50 kW pikalataus. Nykyiset laitteet jäävät käyttöön.
  • Hesburger Helsinki Konala Neste Express Drive-in, 200 kW suurteholataus
  • Hesburger Parkano HeseStoppi Drive-in, 200 kW suurteholataus
  • Hesburger Siikalatva Pulkkila Vorna, 200 kW suurteholataus

Lisätiedot

Viestintäpäällikkö Heini Santos, Hesburger
heini.santos@hesburger.fi
p. 050 310 3054

Sähköisen liikenteen tuoteryhmäpäällikkö Jere Jokinen, Helen Oy
p. 050 430 5849

Hesburger
Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy jo yhdeksästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta, Ukrainasta, Bulgariasta ja Valko-Venäjältä. Ketjun palveluksessa työskentelee noin 8 000 henkilöä. Vuoden 2020 verollinen myynti Suomessa oli 217 miljoonaa euroa ja ulkomailla 107 miljoonaa euroa. 

Helen Oy
Helen Oy tarjoaa helpompaa ja mutkattomampaa arkea yli 550 000 asiakkaalle Suomessa. Lämmön, jäähdytyksen ja sähkön lisäksi tarjoamme ratkaisuja alueelliseen ja uusiutuvaan energiaan, älykkäisiin kiinteistöihin sekä sähköiseen liikenteeseen. Kehitämme fiksumpaa hiilineutraalia energiajärjestelmää, jonka avulla jokainen voi tuottaa, käyttää ja säästää energiaa ympäristöä kunnioittaen. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen hiilineutraalius 2030. Yhdistetään voimat ja tehdään uuden energia-aikakauden mahdollisuuksista totta.

 

Median yhteydenotot ja kuvausluvat

Viestintäpäällikkö Heini Santos, p. 050 310 3054