Koska kaikilla on oikeus työhön

Hesburgerin sosiaalinen yritys pyrkii tarjoamaan työpaikkoja vajaakuntoisille ja pitkäaikaistyöttömille, joiden työllistyminen on muutoin haastavaa. Kesällä 2012 perustettu yritys on luontainen jatko Hesburgerin roolille merkittävänä nuorten työllistäjänä ja vastuullisena suomalaisena työnantajana.

”Yhteiskuntavastuun toteutuminen käytännön teoissa on Hesburgerille aidosti tärkeää. Siksi haluamme kantaa yrityksenä sosiaalista vastuuta. Sosiaalisen yrityksen projekti on vasta alkutaipaleella, mutta uskon, että viemme tätä eteenpäin jatkossa entistä voimakkaammin", kertoo Hesburgerin henkilöstöpäällikkö Annamaaria Seikola.

Ensimmäiset kokemukset sosiaalisen yrityksen työnantajuudesta ovat olleet rohkaisevia.

”Kokemuksemme mukaan se joukko, jolle työllistyminen on keskimääräistä vaikeampaa, arvostaa työpaikkaa ja sitoutuu työnantajaansa paremmin”, Seikola arvioi.

Tuhansien nuorten ensimmäinen työnantaja

Hesburger työllistää vuosittain tuhansia suomalaisia. Suurin osa ketjun uusista työntekijöistä on nuoria, jotka tulevat työharjoitteluun, osapäivätyöhön opintojen ohella tai ensimmäiseen työpaikkaansa, aikomuksena luoda uraa ravintola-alalla.

”Työntekijöidemme keski-ikä on noin 23 vuotta. Olemme monelle nuorelle se ensimmäinen työpaikka, mutta toisaalta meillä on esimiestehtävissä valtava joukko jopa vuosikymmenien uran tehneitä heseläisiä”, Seikola summaa.

Hesburger rekrytoi vuosittain satoja alle 25-vuotiaita nuoria eri pituisiin työsuhteisiin. Samalla se on toteuttanut yhteistyössä ELY-keskusten ja työ- ja elinkeinotoimistojen kanssa lukuisia rekrykoulutushankkeita, joiden kautta nuoria työttömiä työnhakijoita on työllistynyt Hesburgerille.

 

Lisätietoja Hesburgerin sosiaalisesta yrityksestä saat henkilöstöpäällikkö Annamaaria Seikolalta, puh. 044 0564 875 tai annamaaria.seikola@hesburger.fi.