Haastattelu: Henkilöstöpäällikkö Kirsi-Maria Nikander

Syksyllä 2017 käynnistyneen Hyvää työtä -projektin tiimoilta olemme useissa eri tutkimuksissa selvittäneet henkilöstöltämme heidän tarpeitaan ja toiveitaan. Tämän tiedon pohjalta syntyi kokonaan uusi ravintolapäälliköille suunnattu koulutus, joka aloitettiin keväällä 2019. Myös toinen, jo pitkään käytössä ollut ravintolapäälliköiden koulutus piteni kokopäiväiseksi, joten koulutuspanostus on kasvanut projektin johdosta konkreettisesti.

Vaikka koulutukset korostuvat Hyvää työtä -projektissa, on sen tiimoilta tehty myös muita toimenpiteitä osaamisen kehittämiseksi. Esimerkiksi ravintolapäälliköt ja vuoropäälliköt ovat entistä useammin voineet työskennellä rinta rinnan, mikä mahdollistaa tiedon jakamisen työn ohessa. Kaikkiaan esimiestyötä on viety entistä enemmän palvelevan johtamisen suuntaan.

Henkilöstökyselyissä nousi esiin myös sukupolvien välinen ero ajattelutavassa: tämän päivän nuoret odottavat esimiestyöltä erilaisia asioita kuin aiemmat sukupolvet. Esimerkiksi tasa-arvoinen kohtelu ja kannustava, kuunteleva esimies ovat tärkeitä motivaatiotekijöitä. Me työnantajana haluamme vastata nuorten työntekijöiden odotuksiin ja olemme vieneet asiaa eteenpäin.

Hesburgerin tavoite on olla alan paras työpaikka vuonna 2020 ja siihen tavoitteeseen päästään pitkälti lähiesimiesten työllä. Siksi Hesburger tarjoaa työkaluja ja parasta mahdollista tukea esimiehille. Parhaaksi työpaikaksi yltämisen mittaaminen on hankalaa. Ainakin näyttäisimme olevan menossa oikeaan suuntaan, sillä työtyytyväisyyskyselyn tulokset ovat vuosi vuodelta parantuneet ja syksyn 2019 työtyytyväisyyskyselyssä saavutettiin ennätyslukemat.

Tämä sivu on viimeksi päivitetty 20.4.2020. 

"Esimiesten kouluttaminen on aina tiedetty Hesburgerilla tärkeäksi."

Kirsi-Maria Nikander