Haastattelu: Operatiivinen johtaja Vesa Viitanen

Ilolla seuraan sitä, kuinka Suomi on edelläkävijänä maailmalla ympäristövastuun osalta. Tämän raportin avulla on hyvä tarkastella omaa toimintaamme, sitä mitä olemme saaneet aikaan ja sitä missä voimme edelleen kehittää toimintaamme.

Käytämme ulkomailla pääosin samoja pakkausmateriaaleja kuin Suomessa. 2019 siirryimme kokonaan paperipilleihin. Asiakkaat ovat ottaneet muutoksen hyvin vastaan. Olemme jo pitkään myös vähentäneet pillien käyttöä niin, että niitä saa vain pyydettäessä tai erikoistuotteisiin, jotka vaativat pillin. 

Vuonna 2021 avaamme Kaarinan Hes-Proa vastaavan logistiikkakeskuksen ja tuotantoyksikön Liettuan Kaunasiin. Tämä tulee vähentämään päästöjä, sillä kuljetusmatkat lyhenevät.

Kierrätys on Hesburgerilla selkäytimessä. Muovin kierrätystä on laajennettu asteittain jo vuosia. Keräämme ravintoloista paluulogistiikan mukana kirkkaan muovikalvon sekä työasut uusiokäyttöä varten. Muu ravintolajätteen kierrätys on järjestetty yhdessä valtakunnallisen jätetoimijan kanssa. Ravintoloista syntyvän jätteen kierrätysaste on noussut vuoden 2019 aikana jo 41 prosenttiin. Tähtäimemme on koko ajan korkeammalla. Jatkamme edelleen pilottikokeiluja, joiden tavoitteena on saada lajittelu sujumaan myös asiakastiloissamme. Odotamme niistä hyviä tuloksia.

Tämä sivu on viimeksi päivitetty 13.2.2020.

"Ilolla seuraan sitä, kuinka Suomi on edelläkävijänä maailmalla ympäristövastuun osalta."

Vesa Viitanen