Monenlaista kierrätystä
Hesburger-ravintoloissa ympäri Suomen uppopaistetaan päivittäin satoja kiloja ranskalaisia perunoita ja muita raaka-aineita kasviöljyssä. Käytön jälkeen kasviöljy kerätään kaikista Suomen Hesburgereista kierrätettäväksi ja käytettäväksi biopolttoaineena.
Öljyn keräys hoidetaan mahdollisimman ympäristöystävällisesti – samat autot, jotka toimittavat ravintoloihin uudet raaka-aineet, vievät mennessään pois vanhan öljyn. Näin autojen ei tarvitse ajaa turhia kilometrejä.
Vastuulliset työvaatteet
Hesburgerin työntekijät pukeutuvat työvaatteisiin, jotka on valmistettu eettisin tuotantomenetelmin ekologisista materiaaleista. Työvaatteiden raaka-aineena käytetään muun muassa kierrätysmuovipulloista valmistettua polyesteriä.
Terassipöytiä vanhoista vaatteista
Hesburgerin käytöstä poistuvat työvaatteet ja mainosmateriaalit päätyvät hyötykäyttöön. Käytöistä poistetuista vaatteista tehdään terassipöytiä ravintoloihin.
Vähemmän jätettä
Hesburgerilla tehdään aktiivisesti töitä toiminnasta syntyvän jätteen määrän vähentämiseksi. Pakkausmateriaalia käytetään mahdollisimman vähän ja pahvipakkauksista hampurilaisissa ja lastenaterioissa on luovuttu.
Hesburgerin hampurilaiset tarjotaan nykyään aina kääreeseen pakattuina. Biohajoavien kääreiden kosteudenkestosta huolehtii ympäristöystävällinen, maatuva biopinnoite. Myös ranskalaiset tarjoillaan biohajoavissa pusseissa.
Hesburger on pyrkinyt löytämään keinoja pienentää jätteen määrää myös yhteistyössä tavarantoimittajien kanssa. Materiaalien kehitystyö on jatkuvaa ja Hesburger etsii aktiivisesti uusia, ympäristöystävällisempiä materiaaleja.
Keräys ja kierrätys
Laki velvoittaa yritykset, jotka pakkaavat tai maahantuovat pakattuja tuotteita Suomeen ja joiden liikevaihto on miljoona euroa tai enemmän, järjestämään pakkausjätteidensä keräys ja kierrätys.
Keskusvarasto Hes-Prolla jätteiden vähentäminen ja kierrätys ovat osa jokaisen työntekijän arkea. Kaikki kertyvä jäte lajitellaan ja valmistellaan heti kierrätystä varten. Hes-Prolla kierrätetään niin pahvi, lasi, muovi ja metallit kuin kierrätyslavat, koneet ja laitteetkin.
Lajittelu ravintoloissa
Jätteiden lajitteluun ravintoloissa vaikuttavat muun muassa paikkakuntakohtaiset erot jätteiden käsittelyssä sekä ravintolan tilat. Noin 30 Hesburger-ravintolassa on jätepuristin, josta kaikki jäte viedään polttolaitokselle. Ravintolakeittiöissä syntyvä biojäte lajitellaan valtaosassa Hesburger-ravintoloita. Lasi, metalli ja pahvijäte lajitellaan aina mahdollisuuksien mukaan.
Lavojen pakkaamiseen käytettävä kiristekalvo on kerätty kierrätettäväksi jo monia vuosia. Vuonna 2016 myös kirkkaan muovin keräys laajennettiin kaikkiin Hesburgerin omiin ravintoloihin. Vuonna 2024 muovin keräystä on parannettu edelleen ja olemme ottamassa käyttöön yritysmuovikeräyksen, jonne voimme ohjata kovan muovin ja värillisen muovin. Kirkas muovi kerätään edelleen myös talteen.
Myös asiakastiloissa tehtävää lajittelua kehitetään aktiivisesti. Hesburger on ottanut uusissa ja remontoiduissa ravintoloissaan asiakastiloissa kierrätysroska-astiat. Keräämme näissä ravintoloissa erilleen nesteet, kartongin, biojätteen sekä sekajätteen.
Hesburger Helsinki Kasarmitori on sisustettu lähes täysin Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä ylijäämämateriaalilla.
Lue lisää:
Istahda ketsuppitynnyrille!