Miltä työ maistuu?

Hesburger haluaa olla vastuullinen työnantaja tänään ja huomenna. Selvitimme, millaisista eväistä syntyy tulevaisuuden työ.

TAVOITTEENA PUOLET LIHATONTA 2030

Lihattomien tuotteiden osuus tällä hetkellä

Veke puolet lihatonta 2030

Näin menemme kohti tavoitetta

Lihattomat tuotteet

Hesburgerin lihattomaan vakiovalikoimaan kuuluu tällä hetkellä VEKE®-soijakasvishampurilainen, VEKE®-juustokasvishampurilainen, VEKE®-soijatortilla ja VEKE®-soijatikkusalaatti. Lisukkeina myydään VEKE®-soijatikkuja ja sipulirenkaita. Valikoimaamme kuuluu kolme maidotonta ja kananmunatonta VEKE®-majoneesia: chili, valkosipuli ja naturel. Tuomme säännöllisesti ravintoloihin vanhoja tuttuja sekä myös kokonaan uusia lihattomia kampanjatuotteita.

Tutustu lihattomiin tuotteisiimme

Oma veke-tehdas

Uskomme lihattomien tuotteiden kysyntään ja kasvuun. Tärkeintä on, että ne maistuvat yhtä hyviltä kuin perinteisetkin tuotteemme. Laadun ja jatkuvan tuotekehityksen varmistamiseksi rakensimme Kaarinaan 2019 tuotantonsa aloittaneen oman kasviproteiinitehtaan, ystävien kesken VEKE-tehtaan. Omalla tehtaalla tuotetaan kaikki Hesburgerin VEKE®-tuotesarjan lihattomat tuotteet, kuten kasvispihvit ja soijaleikkeet.

Lue lisää VEKE-tehtaasta

Oma tuotekehitys

Kehitämme jatkuvasti uusia tuotteita kaikille asiakkaillemme. Uusia makuja kehitetään sekä kampanjatuotteiksi että vakiovalikoimaan. Oli kyseessä sitten liha- tai kasvistuote, tuotekehityksen periaatteet ovat samat: herkullinen maku, laatu ja vastuullisuus. Tämä koskee myös tavarantoimittajiamme.

Lue lisää tuotekehityksestämme

Kierrätystä tarjottimella

Rikkinäisistä kuljetuslaatikoistamme tehdään tarjottimia Hesburger-ravintoloihin.

Panostamme kasvistuotteisiin

Herkulliset tuotteemme tekevät kasvisvaihtoehdon valitsemisesta helppoa.

Uusiutuvaa energiaa

Hesburger käyttää uusiutuvaa energiaa ravintoloissa, varastolla ja tehtaalla.

Materiaalit kiertoon

Hesburgerin työvaatteissa käytetään kierrätysmateriaaleja. Käytetyt työvaatteet puolestaan päätyvät terassipöytien materiaaliksi.

Ekologisempia pakkauksia

Hesburger tekee vastuullisia valintoja tuotteiden pakkaamisessa.

Pienennämme hiilijalanjälkeämme

Hesburger pienentää oman toimintansa hiilijalanjälkeä mm. vähentämällä energiankulutusta ja käyttämällä uusiutuvaa energiaa.

Hyvää työtä hyvällä maulla

Bangladeshin slummikoulu

Hesburgerin tukema ja Fida Internationalin ylläpitämä slummikoulu toimii Dhakan pääkaupunkialueella Bangladeshissa. Hesburgerin vuonna 2011 rakennuttamassa Joy&hope -koulussa opiskelee vuosittain satoja lapsia. Kouluun päässeiden lasten elämä muuttuu konkreettisesti, sillä heidän ei enää tarvitse tehdä pitkiä ja raskaita työpäiviä.

Tutustu kouluhankkeeseen

Tuhansien työllistäjä

Hesburger työllistää tuhansia työntekijöitä Suomessa ja ulkomailla. Suuri osa uusista työntekijöistä on nuoria, jotka tulevat ensimmäiseen työpaikkaansa, työharjoitteluun tai osapäivätyöhön opintojen ohella. Olemme toteuttaneet yhteistyössä ELY-keskusten ja työ- ja elinkeinotoimistojen kanssa myös lukuisia työttömiä työnhakijoita työllistäneitä koulutushankkeita.

Hesburger työnantajana

Kannustamme liikkumaan

Hesburger tekee pitkäjänteistä työtä lasten ja nuorten liikuntatottumusten edistämiseksi. Hesburgerin ja SUL:n yhteinen, yli vuosikymmenen ajan lapsia liikuttanut H-hetki -ohjelma ja sen puitteissa järjestettävät Hese-kisat liikuttavat vuosittain noin 85 000 lasta.

Lue lisää H-Hetkestä

Pyrimme minimoimaan oman toimintamme ympäristövaikutukset. Lisäksi tuotevalikoimaamme kuuluu tuotteita, joiden jäljelle jäävän hiilijalanjäljen hyvitämme 100-prosenttisesti. Hyvittäminen tehdään osallistumalla projekteihin, jotka sitovat kasvihuonekaasupäästöjä ilmakehästä tai vähentävät niiden syntymistä. 

Esimerkiksi Etiopiassa olemme istuttaneet noin 167 300 uutta puuta ja Ugandassa pelastaneet hakkuilta noin 450 000 puuta (tilanne 12/2023 mennessä).

Hiilijalanjälki hyvitetty -tuotteet

Hyvää työtä hyvällä maulla

Uusiutuvaa energiaa ravintoloissa

Paistorasvasta biopolttoainetta

Työvaatteet kierrätysmuovipulloista

Hesburgerin aurinkopaneelit ovat tuottaneet
56 322 kWh aurinkosähköä tänä vuonna.

Tällä määrällä aurinkoenergiaa voidaan valmistaa
117 828 hampurilaista.