Hesburger kannustaa liikkumaan

Hesburger tukee aktiivisesti suomalaisten nuorten liikuntaa ja hyvinvointia. Yhteistyö Suomen Urheiluliiton kanssa alkoi vuonna 2004. Koululaisten paikallisilla Hese-kisoilla käynnistynyt toiminta on laajentunut vuosien saatossa yleiseen lasten ja nuorten aktiivisuuden lisäämiseen. Vuonna 2009 Hesburgerille myönnettiin Suomen Urheiluliiton Vuoden Yhteistyöyritys -palkinto sitoutumisesta pitkäjänteiseen yhteistyöhön.

Hesburgerin ja SUL:n yhteinen, liikkumaan kannustava H-hetki -ohjelma tavoittaa yli 500 alakoulua. Kaiken kaikkiaan H-hetki ja Hese-kisat liikuttavat vuosittain noin 85 000 lasta.

Kummiurheilijat korostavat liikunnan iloa

H-hetki -ohjelman kummiurheilijoina toimivat aitajuoksija Elmo Lakka ja kestävyysjuoksija Camilla Richardsson. Kummiurheilijat kannustavat lapsia Hese-kisafinaalissa. Talven aikana he pitävät Hese-kisa -treenipäivät, joissa he antavat vinkkejä liikkumiseen ja harjoitteluun. Päivän aikana lapsilla on myös tilaisuus esittää kummiurheilijoille kysymyksiä.

 

Hese-kummit aitajuoksija Elmo Lakka ja kestävyysjuoksija Camilla Richardsson.

 

Liikunnanopettajaksi opiskelevalla Lakalla on hyvät muistot liikunnanopettajistaan.

– Meillä oli hyvät liikunnanopettajat, jotka saivat minut hyvin motivoitumaan kaikkeen liikuntaan, Lakka sanoo.

– Alakoulun liikunnasta jäi mieleen, että pyrittiin olemaan tosi paljon ulkona, jos vaan kelit sallivat. Pelattiin kirkonrottaa, purkkipalloa ja muita pihapelejä, Lakka sanoo.

Richardsson esittelee omaa uraansa nuorille kannustimena. Hän muistuttaa, ettei kannata luovuttaa, vaikka tuloskehitys ja tulokset eivät heti olisi ihan sitä, mitä toivoo.

– Olin itse juniorina aika huono, mutta se palkitaan, kun vaan jaksaa tehdä töitä, hän sanoo.

– Se kannattaa kuitenkin muistaa, että nuorena urheilun pitää olla iloista. Harjoittelu voi olla tavoitteellista, mutta liian tosissaan sitä ei pidä tehdä. Pitää olla aikaa myös kavereille ja kannattaa tehdä myös muita lajeja.

Lue lisää Hese-kisoista!

Opettaja, haluatko liittyä mukaan H-hetkeen? Ilmoittaudu tästä.
Katso video Hesekisoista: Hesburger ja SUL solmivat uuden yhteistyösopimuksen.

H-hetki -ohjelma ja Hese-kisat lukuina

 

"H-hetki ja Hese-kisat liikuttavat vuosittain noin 85 000 lasta."

Hesburger