Kiitä, moiti, kysy tai ehdota

Saitko Hesburgerissa erityisen mukavaa palvelua? Huomasitko jossain parantamisen varaa? Haluaisitko valikoimiimme uusia tuotteita? Kaikki palaute on meille arvokasta. Kerro kokemuksistasi ja ideoistasi, niin osaamme jatkossa palvella sinua entistäkin paremmin.

Nopeimmin saat palautteesi perille valitsemalla ensin oikean aiheen, sillä esimerkiksi ravintolakohtaiset viestit toimitamme suoraan ravintoloille. Jos haluat, voit antaa palautetta myös nimettömänä. Kuulemisiin!

Ota yhteyttä

Askarruttaako jokin tuotteissamme tai toiminnassamme?

Katso yleisimmät kysymykset ja vastaukset!

Suosituimmat aiheet:

Miten kierrätän Hesburgerin take away pakkaukset?

 

Bio:

 • Ruokajäte
 • Käärepaperit
 • Ranskispussit
 • Servetit
 • Tarjotinalusta
 • nugetti-/minisalaattirasiat

 Kartonki:

 • Pakkauspussit ja -kassit
 • Virvoitusjuomamukit
 • Kahvikupit
 • Salaattirasiat
 • Tortillakotelo
 • Jäätelökuppi

 Muovi:

 • Muoviset mukien ja kuppien kannet
 • Annoskastikepakkaukset
 • Siemen- ja krutonkipussit

Miksi Hesburger käyttää kertakäyttöastioita ?

Kestoastioiden säilytys ja huolto ravintoloissamme ei ole mahdollista.

Pikaruoan ajatus on, että tuotteet ovat valmiina asiakasta varten. Pakkaus suojaa tuotetta mm. kuivumiselta ja tuote säilyy hygieenisenä pakkauksen sisällä. Pakkaukset ovat tarpeen niin elintarvikehygienian kuin ruokailun sujuvuuden ja siisteydenkin vuoksi. Usein tuotteet myös pakataan asiakkaalle mukaan, jolloin pakkaus on välttämätön. Esimerkiksi pillejä, kansia ja serviettejä annamme vain tarpeeseen. Kahvi on mahdollista saada halutessaan omaan mukiin.

Pyrimme tekemään hyviä pakkausvalintoja huomioiden niin materiaalit, elintarvikehygienianäkökulman ja hävikin minimoinnin. Tärkeää on myös selvittää pakkausten kierrätysmahdollisuudet ja jätteenkäsittelylaitosten kyky vastaanottaa eri materiaaleja. Eri näkökulmat on otettava huomioon mm. kesto- ja kertakäyttöastioiden ympäristövaikutuksia vertaillessa.

Miksi Hesburger on siirtynyt paperipilleihin?

Jo vuosia Hesburger on kehittänyt ja vähentänyt pakkausmateriaaleja mahdollisuuksien mukaan. Vuoden 2019 aikana Hesburger siirtyi käyttämään paperipillejä muovin käytön vähentämiseksi.

Olemme jo 90-luvulta saakka vähentäneet pillien käyttöä mm. poistamalla pillit asiakastiloista. Osaan tuotteistamme pilli kuuluu edelleen oletuksena ja pyydettäessä pillin saa aina kassahenkilökunnalta.

Lajitellaanko Hesburgerissa jätteitä?

Hesburger tekee yhteistyötä pakkaus, jäte- ja jätteenkäsittelyalan asiantuntijoiden kanssa, jotta pakkausmateriaalimme saataisiin kierrätettyä mahdollisimman hyvin. Tällä hetkellä Hesburgerilla on menossa uusi lajittelukokeilu ja odotamme toiveikkaina siitä rohkaisevia tuloksia, jotta voisimme laajentaa toimintatavan koko ketjuun. Ravintolakeittiöistä ja keskusvarastoltamme syntyvän jätteen lajittelu on erinomaisella tasolla.

Kierrätämme jo paljon ja pyrimme aktiivisesti etsimään uusia tapoja kierrättää. Esimerkiksi käytetystä paistoöljystämme tehdään tällä hetkellä biopolttoainetta ja työntekijöidemme vaatteet tehdään kierrätysmateriaaleista. Loppuun käytetyt työvaatteet puolestaan puristetaan terassipöydiksi, joiden käyttöikä on jopa 50 vuotta.

Miten Hesburger vähentää muovia?

Olemme vuosien saatossa vähentäneet ja ohentaneet pakkauksiamme moneen otteeseen sekä korvanneet muovia ympäristöystävällisemmillä materiaaleilla. Esimerkiksi vuoden 2019 aikana Hesburger luopui kokonaan muovipilleistä.

Elintarvikealalla muovilla on joissain tapauksissa olennainen rooli esimerkiksi säilyvyyden ja elintarvikehygienian varmistamisessa ja sitä kautta ruokahävikin vähentämisessä. Koska pakkauksia edelleen tarvitaan, on niiden kierrättäminen (kuten muovinkin) ensisijaisen tärkeää.

Muovin hajoaminen kestää satoja vuosia. On tärkeää, että maailmassa jo oleva muovi sijoitetaan hyödylliseen käyttöön. Hesburgerin työvaatteita tehdään kankaasta, joka sisältää kierrätysmuovipulloja. Yhdessä kauluspaidassa on 18 kierrätysmuovipulloa ja vyössä 20. Kun työvaate tulee tiensä päähän, se kerätään talteen. Loppuun käytetyistä työvaatteista tehdään Hesburger-ravintoloihin terassipöytiä, joiden käyttöikä on jopa 50 vuotta. Hesburger kierrättää myös tuotannossa ja kuljetuksissa käytettävän kirkkaan muovikalvon.

Lue täältä lisää:
https://www.hesburger.fi/hesburger-yrityksena/vastuullisuus/ymparisto/vahemman-muovia 

Hesburger hyvittää valikoitujen tuotteidensa hiilijalanjäljen. Mitä se tarkoittaa?

Me Hesburgerilla kannamme huolta yhteisestä maapallostamme. Siksi pienennämme omaa hiilijalanjälkeämme ja tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden valita tuote, jonka ilmastovaikutukset on 100-prosenttisesti hyvitetty.

Hesburger hyvittää kaikkien Suomessa myytävien KerroshampurilaistenVEKE®- soijakasvishampurilaistenVEKE®-juustokasvishampurilaistenVEKE®-soijatortillojen ja VEKE®-soijatikkujen tuotannon aiheuttamat kasvihuonepäästöt. Hyvittäminen tehdään osallistumalla projekteihin, jotka sitovat tai vähentävät ilmakehän kasvihuonekaasupäästöjä. Se tarkoittaa, että Hesburger investoi projekteihin, joissa istutetaan ja suojellaan metsää. Esimerkiksi Etiopiassa olemme istuttaneet vuoden 2020 loppuun mennessä yli 131 000 puuta.

Tuotteiden hiilijalanjäljet on laskenut Luonnonvarakeskus (Luke). Laskelmat perustuvat Hesburgerin ja sen toimittajien antamiin tietoihin sekä keskimääräisiin kirjallisuustietoihin raaka-aineiden tuotannosta. Laskelmissa on huomioitu raaka-aineiden tuotanto, jalostus, logistiikka, ravintolat sekä ravintoloiden hävikin ja tarjoilupakkausten jätteenkäsittely. Päästökompensointi toteutetaan yhdessä suomalaisen Nordic Offsetin kanssa.

Voit lukea lisää projekteissa saavutetuista tuloksista verkkosivuiltamme: https://www.hesburger.fi/hesburger-yrityksena/vastuullisuus/hiilijalanjalki-hyvitetty

Käyttääkö Hesburger uusiutuvaa energiaa?

Useat Hesburger-ravintolat lämpiävät uusiutuvien energialähteiden kuten maalämmön tai aurinkovesipaneelien avulla. Viime vuosina uudet ravintolat ovat saaneet katolleen aurinkopaneeleita, joilla tuotetaan ravintolaan lämpöä tai sähköä. Remonttitöiden yhteydessä aurinkopaneeleita asennetaan myös vanhoihin ravintoloihin. Vattenfall toimittaa kaikkiin Hesburgerin omiin kiinteistöihin Suomessa EDP-ympäristöselosteella varustettua tuulisähköä.

Lue lisää uusiutuvan energian käytöstä ja energiaa säästävistä toimenpiteistämme: https://www.hesburger.fi/hesburger-yrityksena/vastuullisuus/ymparisto/auringosta-energiaa

Mistä Hesburgerin naudanlihapihvit ovat peräisin?

Hesburgerin vakiovalikoiman hampurilaispihvit on valmistettu laadukkaista naudanlihalajitelmista, jotka ovat valtaosaltaan naudan etuosasta leikattuja. Pihvit Suomen Hesburger-ravintoloihin valmistaa turkulainen Kaivon Liha Kaunismaa Oy. Hesburgerin naudanlihapihvin valmistamiseen käytetään sekä tanskalaista, että kotimaista naudanlihaa.

Miksi suosikkituotteeni poistui valikoimasta?

Tuotevalikoimassa tapahtuvat muutokset tehdään aina asiakaslähtöisesti. Koska emme voi rajattomasti kasvattaa valikoimassamme olevien tuotteiden määrää, on uuden tuotelanseerauksen myötä useimmiten jonkin toisen tuotteen mahdollisesti poistuttava valikoimastamme. Tuotekehityksessä pyrimme siihen, että listalta löytyisi jokaiselle asiakkaallemme herkullinen vaihtoehto.

Milloin suosikkituotteeni tulee taas kampanjaan?

Pyrimme tuomaan suosituimpia kampanjatuotteita säännöllisesti kampanjoihin. Seuraamme tarkasti saamaamme palautetta kaikista uutuustuotteistamme sekä toistuvista kampanjatuotteistamme. Asiakaslähtöiset palautteet ovat Hesburgerille arvokas työkalu, kun valitsemme kampanjatuotteitamme.

Miten voin laskea ateriakokonaisuuteni ravintoarvot?

Hesburgerin nettisivuilta löytyy erillinen ravintoarvolaskuri, jonka avulla voit laskea esimerkiksi itse kokoamasi aterian ravintoarvotiedot.

MISTÄ HESBURGERIN RANSKALAISET KOOSTUVAT?

Hesburgerin ranskalaiset valmistetaan aidosta perunasta. Rapean kuoren saavuttamiseksi ranskalaisissa on muitakin ainesosia. Ranskalaiset kypsennetään rapsiöljyssä. Tuoteseloste nähtävillä Hesburgerin verkkosivuilla.

Onko Hesburgerilla annossalaatteja?

Hesburgerilla on valikoimissa annossalaatteja. Valikoiman voit tarkastaa Hesburgerin nettisivuilta Salaatit-otsikon alta. Salaatteihin voit valita yhden vapaavalintaisen kastikkeen. Kastikevalikoimaan voit tutustua nettisivuillamme Kastikkeet-otsikon alta.

Mistä Hesburgerin majoneesit ja kastikkeet ovat peräisin?

Hesburgerin majoneesit ja kastikkeet valmistetaan pääosin Suomessa Hesburgerin omassa tuotantolaitoksessa Kaarinassa. BBQ- ja Sweet & Sour -dippikastikkeet valmistetaan Hesburgerin Liettuan tehtaalla. Kastikkeiden tuoteselosteet on nähtävillä Hesburgerin verkkosivuilla.

Onko Hesburgerilla keliaakikolle soveltuvia tuotteita?

Valikoimassamme on neljä hampurilaista, jotka saa gluteenittomalla sämpylällä.

 • Hampurilainen gluteenittomalla sämpylällä
 • Juustohampurilainen gluteenittomalla sämpylällä
 • VEKE®-soijakasvishampurilainen gluteenittomalla sämpylällä
 • Pikkujättihampurilainen gluteenittomalla sämpylällä

Käytämme sämpylän paahtamiseen paahtopussia ja valmistamme tuotteet mahdollisimman huolellisesti, jotta kosketusta gluteenia sisältäviin raaka-aineisiin ei pääsisi syntymään. Samassa keittiötilassa valmistetaan kaikki ravintolan hampurilaiset ja öljyissä kypsennetään VEKE®-soijapihvin kanssa muita paneroituja, gluteenia sisältäviä, tuotteita, joten tuotteissa saattaa olla jäämiä gluteenista.

Resepteistä voidaan jättää raaka-aineita pois, mutta emme lisää mitään (valikoimamme annoskastikkeet on lisämaksusta mahdollista vaihtaa tuotteeseen), mitä sen reseptiikaan ei ennestään kuulu.

Suurin osa ravintoloista paistaa ranskalaiset omassa öljyaltaassaan. Varmista henkilökunnalta ravintolakohtaisesti toimintamalli. Jos ranskalaisille ei ole omaa öljyallasta, niin ranskalaiset saattavat sisältää jäämiä gluteenista.

Mistä näen Hesburgerin tuotteiden allergeenit ja yliherkkyyttä aiheuttavat ainesosat?

Hesburgerin tuotteiden allergeenitiedot löytyvät erikseen kunkin tuotteen yhteydestä Hesburgerin verkkosivuilla ja ne löytyvät Tuotteet-otsikon alta. Lisätietoa ravintoarvoista ja allergeeneista löydät täältä.

MITEN TIEDÄN SOVELTUVATKO HESBURGERIN TUOTTEET NOUDATTAMAANI ERITYISRUOKAVALIOON?

Hesburgerin internet-sivuilta löytyvät tuotetiedot perustuvat tavarantoimittajilta saatuihin tuoteselosteisiin. Noudatamme erittäin suurta varovaisuutta ja hygieniaa valmistaessamme allergisille ja erityisruokavaliota noudattaville sopivia tuotteita. Ravintoloissa on kuitenkin yhtenäiset keittiötilat kaikkien tuotteiden valmistukselle, jolloin ristikontaminaation riski on mahdollinen.


Hesburger ravintoloissa kaikki öljyssä paistettavat tuotteet (kana- ja VEKE®-kasvispihvi, VEKE®-soijaleike, VEKE®-soijatikut, sipulirenkaat, kananugetit, ranskalaiset sekä paneroidut kampanjatuotteet) voidaan valmistaa keskenään samassa öljyssä. Hesburgerin naudanlihapihvit paistetaan parilalla, jossa valmistetaan myös sianlihaa sisältävä pekoni ja kanatortillan kanafile.

Kehotamme ruoka-aineallergisia ja erityisruokavaliota noudattavia asiakkaitamme tarkistamaan raaka-aineitamme koskevat tuotetiedot ennen tilauksen tekoa. Tuotetiedot voivat muuttua raaka-aineiden vaihtuessa. Internet-sivuillamme on aina päivitetyt tuotetiedot nähtävillä. Ruokavaliota ja ravitsemusta koskevissa kysymyksissä suosittelemme ottamaan yhteyttä terveysalan ammattilaiseen.

Mistä voin tarkastaa Hesburgerin tuotteiden ravintoarvot?

Hesburgerin tuotteiden ravintoarvot ovat esillä kunkin tuotteen yhteydessä Hesburgerin verkkosivuilla ja ne löytyvät Tuotteet-otsikon alta. Hesburgerin nettisivuilta löytyy myös erillinen ravintoarvolaskuri, jonka avulla voit laskea esimerkiksi itse kokoamasi aterian ravintoarvotiedot.

Mihin Hesburgerin tuotteiden laatu perustuu?

Hesburgerilla laatu perustuu luotettaviin tavarantoimittajiin, joiden kanssa on tehty jo pitkään yhteistyötä. Laadukkaiden tuotteiden perusta on ensiluokkaiset raaka-aineet, jotka ravintolassa tarkkojen ohjeiden mukaisesti valmistetaan asiakkaillemme. Ohjeistetut ja koko ketjun yhtenäiset toimintamallit varmistavat, että myös lopputuote on ensiluokkainen. Laadun varmistajina ketjussamme toimivat erilaiset käsikirjat ja omavalvontasuunnitelma. Valtakunnallisen elintarvikevalvonnan lisäksi Hesburgerilla on oma säännöllinen valvontajärjestelmä laadun ylläpitämiseksi, josta vastaa akkreditoitu elintarvikealan laadunhallintaan erikoistunut laboratorio.

Mistä löydän raaka-aineiden alkuperätiedot? Ovatko tuotteet turvallisia?

Hesburgerin raaka-aineiden tuoteselosteet ovat nähtävillä tuotteiden yhteydessä. Jokaisen raaka-aineen perässä on kyseisen raaka-aineen valmistaja- ja alkuperätiedot. Hesburgerin tuotteiden turvallisuus perustuu kattavaan omavalvontajärjestelmään sekä yksityiskohtaisiin hygieniaohjeistuksiin sekä henkilökuntamme aktiiviseen kouluttamiseen.

Mistä näen Hesburgerin tuotevalikoiman? Mitä Hesburgerin tuotteet sisältävät?

Hesburgerin tuotevalikoimaan voi tutustua nettisivuilla. Tuotteiden sisällön voit varmistaa jokaisen tuotteen kohdalla olevan raaka-aineluettelon avulla. Myös ravintolassa kassahenkilökunnalta voi tiedustella minkä tahansa tuotteen raaka-aineita, ravintoarvoja ja allergeeneja.

Mitkä Hesburgerissa myytävien tuotteiden raaka-ainetoimittajat ovat suomalaisia?

Olemme listanneet kotimaiset yhteistyökumppanimme. Kerromme tuotteistamme avoimesti. Verkkosivuiltamme löydät yksityiskohtaiset tuoteselosteet sekä käyttämiemme raaka-aineiden valmistajat, valmistusmaat ja lihatuotteiden alkuperämaat.

 

Kotimaisia yrityksiä ja toimijoita, jotka valmistavat/toimittavat raaka-aineita Hesburgerille:

Arla Foods Oy, Suomi – valmistaa Hesburgerin pirtelöissä käytettävän laktoosittoman UHT kevytmaitojuoman, käytössämme olevan kreikkalaistyylisen juustokuution sekä juomavaihtoehtona olevan laktoosittoman kevytmaitojuoman.

Apetit Kantvik Oy, Suomi – valmistaa Hesburgerin syväpaistoöljyn (rapsiöljy) sekä Hesburgerin omatuotannon kastikkeiden/majoneesien valmistukseen käytettävän rapsiöljyn

Eckes-Granini Finland Oy Ab – valmistaa Hesburgerin appelsiini- ja omenatäysmehun, smoothien sekä Trip-mehujuoman

Farmimuna Oy – valmistaa kananmunamassan, jota käytetään Hesburgerin majoneesien valmistuksessa (kananmunien alkuperä: Suomi.)

Hes-Pro Finland Oy – Hesburgerin oma tuotantolaitos, joka valmistaa pääosin kaikki Hesburgerin omat majoneesit, dipit ja kastikkeet. Pesee, leikkaa ja pakkaa hampurilaisissa käytettävän jäävuorisalaatin.

Honkatarhat Oy – valmistaa Hesburgerin jääsalaatin

Kaivon Liha Kaunismaa Oy – valmistaa Hesburgerin vakiovalikoiman naudanlihapihvit sekä Hesburgerin kebab-konseptin kebablihan

Oy Gustav Paulig ab - valmistaa luomu sekä Reilun kaupan sertifioinnit omaavan Mundo Original kahvin, joka on käytössä surimmassa osassa Hesburger-ravintoloita. Hesburgereissa käytössä myös Pauligin teemaut

Oy Lantmännen Unibake Ab Finland – valmistaa Hesburgerin vakiovalikoiman tuotteissa käytettävät sämpylät

Oy Moilas Ltd – valmistaa Hesburgerin gluteenittoman sämpylän

Oy Sinebrychoff Ab – valmistaa Hesburgerin virvoitusjuomat

Pita Factory Oy – valmistaa Hesburgerin Kebab-tuotteissa käytettävän pitaleivän

Sauvon säilyke – valmistaa HeseKebab-ravintoloiden marinoidun punasipulin

Snellman Lihanjalostus Oy – valmistaa Hesburgerissa käytettävän suomalaisen pekonin 

Valio Oy – valmistaa Hesburgerin pehmyt-jäätelöissä sekä pirtelöissä käytettävän jäätelömassan sekä laktoosittoman kahvikerman

Mitä teen, kun Bonuskorttini häviää?

Tilaa uusi Bonuskortti tästä.

Pääseekö Hesburgerille työssäoppimisjaksoille toimistotöihin tai tekemään opinnäytetyötä, jos esimerkiksi opiskelee ravintola-alaa?

Hesburgerin pääkonttorilla työskentelee jatkuvasti muutama opintoihinsa liittyvää harjoittelua suorittava henkilö, ja vuosittain teemme yhteistyötä muutaman opinnäytetyötään tekevän opiskelijan kanssa. Haluamme tässäkin tukea omia työntekijöitämme ja edistää heidän uraansa, joten työssäoppijat ja opinnäytetyöntekijät ovat lähes poikkeuksetta omia opiskelevia työntekijöitämme.

Voiko Hesburger-työssä edetä?

Perehdytämme ja koulutamme työntekijämme hyvin niin sisäisillä kurssipäivillä kuin verkko-opetusta hyödyntäen. Osa työntekijöistämme suorittaa jopa ammattitutkinnon työn ohessa oppisopimuksella. Esimiestyöhön kyvykkäät ja halukkaat koulutetaan itse esimiestehtäviin alusta alkaen. Työ meillä tarjoaa vastuuta ja kehittymismahdollisuuksia sekä antaa mahdollisuuden oppia niin ihmisten johtamista kuin liiketaloudellista johtamistakin, jopa ilman pohjakoulutusta. Kenttäpäälliköillämme ja muulla johdolla on usein tausta ravintolatyössä. Meillä voi todella luoda elinikäisen uran!

Miten voin hakea Hesburgerille töihin?

Seuraa avoimia paikkoja sivuiltamme ja jätä sähköinen työhakemus Avoimet työpaikat -osiosta löytyvän työhakemuslomakkeen kautta. Avoimet työpaikat -osiosta näet, mitkä ravintoloistamme hakevat uusia työntekijöitä. Hese-extraksi voit hakea, vaikka alueellasi ei olisi kyseisellä hetkellä avoimia paikkoja. Tilanne muuttuu lähes päivittäin, joten sivuja kannattaa seurata ahkerasti. Hakemusta jättäessä kiinnitä erityistä huomiota kohtaan Miksi haet Hesburgerille – sillä on suuri merkitys, kun haastateltavia valitaan.

Mikä on Hesburger-sovellus?

Hesburgerilla on oma mobiilisovellus, joka toimii iPhone ja Android-puhelimilla. Sovelluksen voi ladata puhelimeen App StorestaGoogle Playstä tai Huawein AppGallerysta.

Hesburger-sovelluksella voi tilata ja maksaa ruoan etukäteen. Se sisältää Hesburgerin etukupongit sähköisessä muodossa. Sovellus nopeuttaa asiointia, sillä valmiiksi tilatun ja maksetun ruoan voi noutaa suoraan ravintolan noutopisteeltä. Sovellusta voi myös käyttää pelkästään Bonuskorttina. Hipaisemalla näyttöä vasemmalle saat esiin kassalla luettavan QR-koodin Bonuskortistasi.

Sovelluksen avulla löydät ja navigoit helposti lähimpään Hesburgeriin. Myös tuotetiedot löytyvät sovelluksesta.

Saako Hesburger-ravintolassa ottaa valokuvia?

Ravintolan ulkopuolella tai asiakastilassa saa kuvata. Kuvatessa tulee kuitenkin aina huomioida muiden asiakkaiden ja ravintolan työntekijöiden yksityisyydensuoja. Julkaisutarkoituksessa kuvaamiseen ja videointiin tulee aina pyytää lupa. Lisätietoja kuvaamisesta ravintolatiloissa antaa Hesburgerin viestintäpäällikkö Petteri Pohjonen, petteri.pohjonen@hesburger.fi