Oma resepti, itse tehty

Hesburgerin tuotteita yhdistää herkullinen, itse tehty majoneesi. Valkoinen kurkkumajoneesi sai alkunsa Heikki Salmelan käsissä vuonna 1972, kun Puutorin Grilli alkoi myydä jättihampurilaisia. Ensimmäisenä iltana jättihampurilaisia myytiin viisi. Menekki kasvoi nopeasti ja Heikki sai todeta majoneesireseptin loksahtaneen kohdalleen. Saslik-lihavartaalle hän kehitti punaisen paprikamajoneesin, joka sekin sai suuren suosion.

Alkuun majoneesia valmistui litran annoksissa. Liiketoiminnan kasvaessa myös majoneesia tarvittiin yhä suurempia määriä, ja nykyään sitä syntyy yhden työvuoron aikana jopa 4000 litraa. Hesburgerin kastikevalmistuksessa työskentelee päätoimisesti noin 10 henkilöä.

Kurkku- ja paprikamajoneesien resepti on vuosien saatossa pysynyt lähes samana. Niiden rinnalle ovat tulleet myös omatekoiset ketsuppi ja sinappi sekä lukuisia eri salaatinkastikkeita ja jälkiruokakastikkeita.

Tomaattinen kyytipoika

Ketsuppi on yksi hampurilaisten tärkeimmistä mausteista sinapin ja muiden kastikkeiden ohella, joten sen makuun on Hesburgerilla haluttu kiinnittää erityistä huomiota jo pitkään.

Hesburgerin ketsuppi on syntynyt kotimaisen tuotekehitystyön tuloksena, ja sen valmistus aloitettiin 1990-luvun puolivälissä. Omasta kastikevalmistuksesta onkin tullut Hesburgerille tärkeä kilpailuvaltti. Kotimainen valmistus ja laadukkaat raaka-aineet takaavat onnistuneen lopputuloksen.

Salaisen reseptin mukaan valmistettava Hesburgerin ketsuppi on erityisen tomaattista, sillä kiloon valmista kastiketta on käytetty lähes kaksi kiloa tomaatteja. Tomaatti tekee ketsupista täyteläisen ja maukkaan, minkä vuoksi Hesburgerin ketsuppi soveltuu mainiosti monen ruuan kyytipojaksi.

Valmistuksessa on erittäin tärkeää raaka-aineiden annostus ja oikea lämmitysprosessi. Raaka-aineita ja valmistusta valvotaan tarkoin, jotta ketsuppi on jatkuvasti korkealaatuista ja taatusti maistuvaa.

Vuosittain ketsuppia valmistetaan noin miljoona kiloa ja sen osuus kaikista Hesburgerin valmistamista kastikkeista on noin 30 %. Kaarinan tehtaalla valmistetaan myös ulkomaisiin Hesburger-ravintoloihin menevä ketsuppi. Kastikevalmistus työllistää Kaarinassa kymmenen henkilöä.

Jäävuorisalaattia ravintoloihin

Kastikevalmistuksen lisäksi Hes-Pron tuotantolaitos pesee ja leikkaa Hesburger-ravintoloissa käytettävän jäävuorisalaatin. Salaatti käy läpi monivaiheisen puhdistusprosessin, jonka aikana se leikataan, pestään ja kuivataan. Erotteluvaiheessa käytetään tunnistustekniikkaa, joka havaitsee vieraat materiaalit ja poistaa mahdolliset ylimääräiset kappaleet. Leikattu ja puhdistettu salaatti pakataan ja jaellaan ravintoloihin.

Katso video Hesburgerin ketsupista.

Hesburgerin kastikkeet
Lukuja Hesburgerin tuotannosta