Auringosta energiaa

Useat Hesburger-ravintolat lämpiävät uusiutuvien energialähteiden avulla. Uudet ravintolat ovat saaneet katolleen aurinkopaneelit ja -keräimet ja remonttitöiden yhteydessä niitä asennetaan myös vanhoihin ravintoloihin. Tällä hetkellä seitsemän Hesburger-ravintolaa käyttää aurinkoenergiaa.

Aurinkopaneeleilla tuotetaan ravintolaan lämpöä tai sähköä. Aurinkosähköä käyttävissä ravintolassa voidaan valmistaa aurinkoenergialla keskimäärin 30 hampurilaista tunnissa pilvettömänä päivänä. 

Lämpö ei valu harakoille

Hesburger-ravintoloissa on lämmön talteenottojärjestelmä. Kun ilmastointi ohjaa lämpimän sisäilman ulos, sen lämpö kerätään talteen ja ohjataan lämmittämään kylmää sisääntuloilmaa. Lämmön talteenoton avulla pystytään pienentämään lämmitykseen kuluvaa energiaa.

Keittiölaitteet kuluttavat vähemmän

Hesburgereiden keittiöissä käytetään monia oman tuotekehityksen tuloksena syntyneitä laitteita. Ravintoloiden energiantarve on vähentynyt uusien laitteiden myötä oleellisesti. Kylmälaitteiden hukkalämpö kerätään talteen uusimmissa Hesburgereissa. Se käytetään lämmittämään ravintolan ilmastoinnissa kulkeva ilma ja ravintolan käyttövesi.

Valaistuksella on väliä

Hesburger-ravintoloissa siirrytään vaiheittain ympäristöystävällisten LED-valojen käyttöön valaistuksessa. LED-valojen energiankulutus säästää sähköä perinteisiin hehkulamppuihin verrattuna jopa 90 %. LED-valot ovat myös pitkäikäisiä, eivätkä ne sisällä elohopeaa tai muuta ongelmajätettä. Kaikki Hesburgereiden valaistus muuttuu vähitellen LED-tekniikalla toimivaksi.