Auringosta energiaa

Useat Hesburger-ravintolat lämpiävät uusiutuvien energialähteiden avulla. Moni uusi ravintola on jo saanut katolleen aurinkopaneelit (kuvassa) ja remonttitöiden yhteydessä paneeleja asennetaan vanhoihin ravintoloihin.

Aurinkopaneeleilla tuotetaan ravintolaan lämpöä tai sähköä. Aurinkosähköä käyttävissä ravintolassa voidaan valmistaa aurinkoenergialla keskimäärin 30 hampurilaista tunnissa pilvettömänä päivänä. 

Yhdessä muiden ympäristöystävällisten energiaratkaisuiden avulla tyypillinen, uudella tekniikalla tehty Hesburger-ravintola on täysin riippumaton kauko- tai öljylämmöstä.

Lämpö ei valu harakoille

Hesburger-ravintoloissa on lämmön talteenottojärjestelmä. Kun ilmastointi ohjaa lämpimän sisäilman ulos, sen lämpö kerätään talteen ja ohjataan lämmittämään kylmää sisääntuloilmaa. Lämmön talteenoton avulla pystytään pienentämään lämmitykseen kuluvaa energiaa.

Keittiölaitteet kuluttavat vähemmän

Hesburgereiden keittiöissä käytetään monia oman tuotekehityksen tuloksena syntyneitä laitteita. Laitteiden kehityksen takana on halu saada ravintoloihin tarkasti käyttötarkoitukseensa sopivia, energiatehokkaita koneita. Ravintoloiden energiantarve on vähentynyt uusien laitteiden myötä oleellisesti.

Kylmälaitteiden hukkalämpö kerätään talteen uusimmissa Hesburgereissa. Se käytetään lämmittämään ravintolan ilmastoinnissa kulkeva ilma ja ravintolan käyttövesi. Usein lämmön talteenottojärjestelmä tuottaa niin paljon energiaa, ettei ravintoloissa tarvita muuta lämmitystä.

Valaistuksella on väliä

Hesburger-ravintoloissa siirrytään vaiheittain ympäristöystävällisten LED-valojen käyttöön valaistuksessa. LED-valojen energiankulutus säästää sähköä perinteisiin hehkulamppuihin verrattuna jopa 90 %. LED-valot ovat myös pitkäikäisiä, eivätkä ne sisällä elohopeaa tai muuta ongelmajätettä.

Kaikki Hesburgereiden valaistus muuttuu vähitellen LED-tekniikalla toimivaksi. Tiskien valomainokset ja ulkomainokset toimivat jo nyt useissa ravintoloissa uudella tekniikalla. Tulevaisuudessa LED-valoja hyödynnetään yhä enemmän myös ravintoloiden kattolampuissa ja ulkovalaistuksessa.