
lajittelu Hesburgerissa
Hesburgerin ravintolatoiminnan ruoanvalmistuksesta, asiakaspalvelusta sekä tuotteiden annostelusta syntyy erilaisia jätevirtoja, jotka yhtiö kierrättää asianmukaisesti. Yhtiö on jatkanut tehokasta jätteidensä lajittelua, jossa lajiltaan ja laadultaan erilaiset jätteet pidetään toisistaan erillään uudelleenkäytön valmistelun, kierrätyksen, muun hyödyntämisen taikka muun erityisen käsittelyn helpottamiseksi.
Hesburgerilla on käytössä GRI 306 Waste 2020 -raportointistandardin mukainen jäteraportointi, jonka tuella yhtiön ravintoloissa erotellaan ja kierrätetään jätevirrat. Kierrätettäviä ja eroteltavia jätelajeja ovat esimerkiksi biojäte, kartonki, muovipakkaukset, metalli, lasi, kirkas kalvomuovi ja paistoöljy.
Hesburger tekee tiivistä yhteistyötä pakkaus- ja jätteenkäsittelyalan asiantuntijoiden kanssa, jotta pakkausmateriaalimme saataisiin kierrätettyä mahdollisimman tehokkaasti. Teemme aktiivisesti töitä sen eteen, että myös ravintoloidemme asiakastiloissa jätteet lajitellaan. Meillä on jo 40:ssä ravintolassa jätteiden lajittelupiste ja lisäämme niitä remonttien ja uusien ravintoloiden avauksien myötä. Ravintolakeittiöistä ja keskusvarastoltamme syntyvän jätteen lajittelu on erinomaisella tasolla.