
TUOTTEIDEN TURVALLISUUS
Valtakunnallisen elintarvikevalvontajärjestelmän (Oiva) lisäksi Hesburgerilla on käytössä oma sisäinen tarkastusjärjestelmä, joka tukee ravintoloiden turvallisten ja laadukkaiden tuotteiden valmistusta. Toimiva omavalvonta on keskeinen osa tätä kokonaisuutta.
Hesburger-ketjussa toiminnan laatua mitataan kolmen keskeisen osa-alueen kautta: laatu, palvelu ja siisteys (LPS). Omavalvonta kattaa muun muassa säilytys- ja valmistuslaitteiden lämpötilojen seurannan, laitteiden puhtauden tarkkailun sekä raaka-aineiden laadun valvonnan. Lisäksi otetaan pintapuhtauden ja raaka-aineiden laadun varmistamiseksi näytteitä, jotka analysoidaan ISO 17025 -standardin mukaisesti akkreditoidussa Eurofins Scientific Finland Oy:n elintarvikelaboratoriossa.
Myös keskusvarastomme Hes-Pro toimii tiukkojen laatustandardien mukaan ja on FSSC 22000 -sertifioitu. Näin varmistamme, että jokainen tuote säilyy laadukkaana aina asiakkaalle saakka.
Säännölliset tarkastukset ja valvonta
Ravintolahenkilökunta suorittaa päivittäin omavalvontatehtäviä, kuten laitteiden, raaka-aineiden ja saapuvien kuormien lämpötilojen mittaamista ja kirjaamista sekä paistorasvan laadun seurantaa.
Omavalvontaa täydentävät Hesburgerin aluepäälliköiden tekemät tarkastukset, joiden avulla varmistetaan mahdollisten poikkeamien korjaaminen. Myös kuntien elintarvikevalvontaviranomaiset seuraavat omavalvonnan toimivuutta Ruokaviraston ohjeistuksen mukaisesti. Näiden tarkastusten tulokset ovat nähtävillä Oiva-järjestelmässä.
Asiakkailla on mahdollisuus vaikuttaa tuotteiden laatuun antamalla palautetta, jota hyödynnetään toiminnan jatkuvassa kehittämisessä.
Laadunhallinnan perusta
- Huolellisesti valitut raaka-aineet
- Hygieeniset ja oikeaoppiset työskentelytavat
- Puhtaat ravintolatilat
- Nopea ja tehokas tarjoilu
Työntekijät koulutetaan huolehtimaan omalta osaltaan laatuketjun sujuvuudesta.
Näytteenotto ja laadun seuranta
- Ravintoloissa tutkitaan vuosittain useita pintahygienianäytteitä
- Kaikkien raaka-aineiden laatua valvotaan ja näytteitä otetaan riskianalyysin perusteella useita kertoja vuodessa
- Toimipaikoista tutkitaan säännöllisesti elintarvikenäytekokonaisuuksia (esim. salaatti-, pirtelö- ja jääpalanäytteet)
"Varmistamme, että jokainen tuote säilyy laadukkaana aina asiakkaalle saakka."
Hesburger