
ympäristöajattelua keskusvarastolla
Hes-Pro-keskusvarasto Kaarinassa on hyvä esimerkki ekotehokkaasta ajattelusta. Sämpylöitä lukuun ottamatta Hes-Pro toimittaa kaikkiin Suomen Hesburger-ravintoloihin kaiken mahdollisen aina työvaatteista ja markkinointimateriaaleista salaatteihin ja majoneeseihin.
Keskusvarastolla jätteiden vähentäminen ja kierrätys ovat osa jokaisen työntekijän arkea. Kaikki kertyvä jäte lajitellaan ja valmistellaan heti kierrätystä varten. Hes-Prolla kierrätetään niin pahvi, lasi, muovi ja metallit kuin kierrätyslavat, koneet ja laitteetkin. Hes-Pro kerää talteen ravintoloista palautuvan käytetyn paistoöljyn, noin 30 000 litraa kuukaudessa. Öljy toimitetaan jatkokäyttöön ja siitä valmistetaan uusiutuvaa polttoainetta, jolla myös Hesburgerin rekat kulkevat. Hesburgerin tehdas on myös seiniään myöten aurinkopaneelien peitossa.
Hyvä suunnittelu säästää aikaa ja luontoa
- Tavarat toimitetaan yhdestä osoitteesta yhdellä kuljetuksella.
- Kuljetusreitit suunnitellaan tarkasti ja tavarat lastataan automaattilogiikan avulla purkujärjestyksen mukaan.
- Käytössä ovat standardoidut laitteet, jotka parantavat tehokkuutta ja vähentävät päästöjä.
- Vain täysiä rekkoja kuljetetaan, ja paluukuljetukset optimoidaan hyödyntämään tyhjät ajot.
- Kuljettajia koulutetaan noudattamaan ekologista ajotyyliä.
- Hankinnat keskitetään samoille toimittajille logistiikan tehostamiseksi ja päästöjen vähentämiseksi.
- Suuri osa tavaroista kuljetetaan ravintoloihin uudelleen käytettävissä muovilaatikoissa.
- Loppuun käytetyistä kuljetuslaatikoista valmistamme tarjottimia Hesburger-ravintoloihin.
- Hyvä suunnittelu ja toimiva yhteistyö keskusvaraston, logistiikkayritysten ja ravintoloiden välillä tukevat ekotehokkuutta.
Omavalvonta minimoi riskit
Keskusvaraston ekologisen ajattelun kulmakivi on tarkka omavalvonta. Tavaran varastointi, sijoittelu, varastokierto ja pakkaus toimivat tarkan suunnittelun mukaisesti. Elintarviketurvallisuus vaatii huolellista seurantaa, jotta raaka-aineet säilyvät ensiluokkaisina. Tärkeä osa omavalvontaa on esimerkiksi lämpötilaseuranta.
Elintarvikejätteen minimointi on yksi tärkeimmistä Hes-Pron ekologisesti kestävän toiminnan todisteista. Omavalvontaan kuuluu, että riskitilanteet pyritään tunnistamaan tehokkaasti ja riskeistä saatua tietoa käytetään toiminnan kehittämiseen. Elintarviketurvallisuusviranomaisen valvonnan lisäksi omavalvontaa ohjaavat Hesburgerin omat korkeat laatutavoitteet.