Energian käyttö

Hesburgerin ajatus on aina ollut minimoida ostettavan energian tarve. Siksi pyrimme jatkuvasti vähentämään energian kulutusta. Rakennamme mahdollisimman energiatehokkaita rakennuksia ja otamme käyttöön omia uusiutuvaa energiaa tuottavia ratkaisuja.

Hesburgereiden keittiöissä käytetään monia oman tuotekehityksen tuloksena syntyneitä laitteita. Laitteiden kehityksen takana on halu saada ravintoloihin tarkasti käyttötarkoitukseensa sopivia, energiatehokkaita koneita. Esimerkiksi mahdollisuus asettaa laite ekotilaan vähentää energiankulutusta ravintolan hiljaisempina tunteina. Ravintoloiden energiantarve onkin vähentynyt uusien laitteiden myötä oleellisesti.

LED-valot säästävät sähköä

Hesburger-ravintoloiden valaistus muuttuu asteittain ympäristöystävällisellä LED-tekniikalla toimivaksi. LED-valojen energiankulutus säästää sähköä perinteisiin hehkulamppuihin verrattuna jopa 90 prosenttia. LED-valot ovat myös pitkäikäisiä, eivätkä ne sisällä elohopeaa tai muuta ongelmajätettä. Tiskien valomainokset ja ulkomainokset toimivat jo nyt useissa ravintoloissa uudella tekniikalla. LED-valoja vaihdetaan valonlähteiksi myös ravintoloiden kattolampuissa ja ulkovalaistuksessa aina, kun se on mahdollista.

LED-valaistuksen osalta Hesburger Turku Kupittaa toimii pilottiravintolana, jossa tehdään laskelma LED-valaistukseen vaihtamisen säästöstä sähkönkulutuksessa ja huoltokustannuksissa.

Vuoden 2017 aikana 15 ravintolaan pääkaupunkiseudulla tehtiin päivitys LED-valaistukseen. Hes-Pron tuotantolaitokseen tehdyn energiakatselmuksen pohjalta Hes-Pron valaistus optimoitiin jo kesän ja syksyn 2016 aikana. Tilojen valaisimiin vaihdettiin yhteensä 483 LED-valoputkea. Uusia valaisimia asennettiin 188 kappaletta.

Lue lisää
Auringosta energiaa
Energiakatselmukset

 

”Hesburger voisi erottua energiatehokkailla rakennuksilla ja olemalla kehityksen kärjessä keittiölaitesuunnittelussa.”

Poimittu sidosryhmäkyselystä