Kotimaista maitoa

Hesburgerin käyttämä Arlan maitojuoma on sataprosenttisesti suomalaista. Maito tulee suoraan Sipoon meijeristä Kaarinaan Hesburgerin varastolle. Lyhimmillään maito tulee Sipoon meijeriin muutaman kilometrin päästä.

Kaikki Arlan tuottajat ovat sitoutuneet noudattamaan Arlan Laatuohjelmaa, joka määrittelee Arlan kriteerit laadukkaalle maidolle Suomen laissa määriteltyjen säädösten lisäksi. Jokaiselle tilalle tehdään kumppanuuskäyntejä, joilla katsotaan, että kaikki tilalla on kunnossa, mietitään maitotilan vahvuuksia ja kehitetään toimintaa yhdessä tuottajan kanssa. Lisäksi tila voi esittää toiveita ja antaa palautetta meijerille.

Vuoden 2018 alussa Arlalla otettiin käyttöön uudistunut laatukyltti, joka asettaa vaatimuksia niin tuottajan kuin eläintenkin hyvinvointiin, maidon laatuun ja ympäristöasioihin. Laatukyltti-tilat sitoutuvat muun muassa tuottamaan vain parasta E-luokan maitoa, käyttämään soijatonta rehua ja pitämään vasikoista erityistä huolta, koska ainoastaan hyvinvoivasta vasikasta kasvaa hyvä lypsylehmä.