Kotimaista maitoa

Pehmyt-jäätelöissämme käytetään suomalaista maitoa ja kermaa. Hesburgerin yhteistyökumppanina toimii Kukkosen veljesten omistama kouvolalainen perheyritys Kaslink Foods Oy, jonka maitotilat sijaitsevat Etelä- ja Kaakkois-Suomessa.

Matka tilalta meijerille on pisimmillään vain 100 kilometriä. Paikallinen toimitusketju varmistaa, että maidon laatu pysyy tasokkaana koko matkan tilalta meijerille ja meijeriltä Hesburgerille.

Kaslinkin toiminta on perustunut ympäristöystävällisiin ratkaisuihin alusta asti. Kestävä kehitys ja ympäristöystävällinen toimintatapa ovat perusta liiketoiminnalle. Kaslink panostaa toiminnassaan laadun ohella vastuullisuuteen ja valmistaa tuotteet Kouvolan tuotantolaitoksella biokaasulla ja käyttää ainoastaan ekologisia kartonkipakkauksia.

Rasvaton maito

Hesburgerin käyttämä Arlan 2 dl rasvaton maito on myös sataprosenttisesti suomalaista. Maito tulee suoraan Sipoon meijeristä Kaarinaan Hesburgerin varastolle. Lyhimmillään maito tulee Sipoon meijeriin muutaman kilometrin päästä.

Kaikki Arlan tuottajat ovat sitoutuneet noudattamaan Arlan Laatuohjelmaa, joka määrittelee Arlan kriteerit laadukkaalle maidolle Suomen laissa määriteltyjen säädösten lisäksi. Jokaiselle tilalle tehdään kumppanuuskäyntejä, joilla katsotaan, että kaikki tilalla on kunnossa, mietitään maitotilan vahvuuksia ja kehitetään toimintaa yhdessä tuottajan kanssa. Lisäksi tila voi esittää toiveita ja antaa palautetta meijerille.

Vuoden 2018 alussa Arlalla otettiin käyttöön uudistunut laatukyltti, joka asettaa vaatimuksia niin tuottajan kuin eläintenkin hyvinvointiin, maidon laatuun ja ympäristöasioihin. Laatukyltti-tilat sitoutuvat muun muassa tuottamaan vain parasta E-luokan maitoa, käyttämään soijatonta rehua ensi kesäkuun jälkeen ja pitämään vasikoista erityistä huolta, koska ainoastaan hyvinvoivasta vasikasta kasvaa hyvä lypsylehmä.