Ympäristöystävällisempiä pakkausmateriaaleja

Hesburger-ravintoloissa käytettyjä pakkausmateriaaleja on kehitetty jatkuvasti ympäristöystävällisemmiksi ja pakkauksia on vähennetty ja ohennettu. Tarkasti valitut pakkausmateriaalit ja -menetelmät säästävät vuosittain merkittäviä määriä turhaa pakkausjätettä. Huolellisen pakkaussuunnittelun lisäksi pyrimme toimintatapoihin, joissa pakkausmateriaalia käytetään mahdollisimman vähän – esimerkiksi juomiin ei automaattisesti anneta pilliä ja kantta.

Materiaalien kehitystyö on jatkuvaa ja Hesburger etsii myös aktiivisesti uusia, ympäristöystävällisempiä materiaaleja.

Kompostoituvia materiaaleja

Hesburgerin hampurilaiset tarjotaan nykyään aina kääreeseen pakattuina. Biohajoavien kääreiden kosteudenkestosta huolehtii ympäristöystävällinen, maatuva biopinnoite. Myös ranskalaiset tarjoillaan biohajoavissa pusseissa.

Metsäystävälliset juomapikarit

Hesburgerin kylmä- ja kuumajuomapikarit ovat PEFC-sertifioituja (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes). Metsäsertifiointi varmistaa, että pikarien valmistusprosessissa otetaan huomioon metsien hoito kestävän kehityksen standardien mukaisesti. Tuotteisiin käytetyn puuraaka-aineen alkuperä voidaan jäljittää aina metsään saakka. Pikarit valmistaa Hesburgerin pitkäaikainen yhteistyökumppani Huhtamäki Foodservice Finland Oy.

Kertakäyttöisten muovipakkausten vähentämistä koskevan EU-direktiivin (2019/904/EU) myötä Hesburgerinkin kylmä- ja kuumajuomapikareihin tuli kesällä 2021 direktiivin edellyttämä muovimerkintä. Pikarien materiaali on pinnoitettua kartongia. Pinnoitteen määrää vähennetään, mutta materiaali pysyy samana.

Huhtamaki vaihtaa käyttämänsä kuppikartongit vähemmän muovia sisältäviin vaihtoehtoihin. Tämän muutoksen myötä muovin osuus kupeissa laskee alle 5 %:iin tuotteen kokonaispainosta. Kartonkikupeissa muovia käytetään estämään nesteen imeytyminen kupin läpi sekä muodostamaan kupin saumat. Uudet, vähemmän muovia sisältävät, kartonkikupit on suunniteltu niin, että ne ovat yhtä turvallisia käyttää kuin nykyiset kupit.

Muovipilleistä Hesburger luopui kokonaan jo vuonna 2019. Puiset aterimet tulivat käyttöön Hesburger-ravintoloissa vuonna 2021. Lue lisää siitä, miten Hesburger vähentää muovin käyttöä.

Katso video:
Ekologisempia pakkauksia

Lue lisää:
Materiaalit kiertoon