Vähemmän muovia

Paras tapa vähentää muovia on minimoida pakkausmateriaalien käyttö. Hesburger onkin vuosien saatossa vähentänyt ja ohentanut pakkauksia moneen otteeseen. Esimerkiksi polystyreenirasioista luovuttiin jo 90-luvulla eikä Hesburger-ravintoloissa ole koskaan käytetty muovipusseja. Hampurilaiskääreet, ranskalaispussit ja tarjotinalustat ovat biohajoavia ja kartonkirasiat valmistetaan suomalaisesta muovittomasta kartongista.

Olemassa oleva muovi hyötykäyttöön

Muovin hajoaminen kestää satoja vuosia. Siksi on tärkeää, että maailmassa jo oleva muovi sijoitetaan järkevään ja hyödylliseen käyttöön.

Hesburger kerää vuodessa talteen yli 10 tonnia värillistä muovia. Kerätyistä värillisistä pakkausmuoveista tehdään roskapusseja ravintoloihimme. Hesburger kierrättää myös tuotannossa ja kuljetuksissa käytettävän kirkkaan muovikalvon. 

Hesburgerin työvaatteita tehdään kankaasta, joka sisältää kierrätysmuovipulloja. Yhdessä kauluspaidassa on 18 kierrätysmuovipulloa ja vyössä 20. Kun työvaate tulee tiensä päähän, se kerätään talteen. Loppuun käytetyistä työvaatteista tehdään Hesburger-ravintoloihin terassipöytiä, joiden käyttöikä on jopa 50 vuotta. Senkin jälkeen materiaali voidaan muotoilla uudelleen jatkokäyttöön.

Muovipillit historiaan

Hesburger luopui kokonaan muovipilleistä Suomessa vuonna 2019. Niiden tilalle tulleita paperipillejä alkoi näkyä ravintoloissa kesällä 2019.

Hesburger käyttää tällä hetkellä Dolea-pillejä, joissa ei ole yhtään liimaa tai lisäaineita. Pillit voidaan kierrättää tavallisena paperijätteenä. Ne ovat täysin biohajoavia ja materiaali voidaan uusiokäyttää useaan kertaan. Pillit tehdään Suomessa ja niiden raaka-aine on suomalaista puukuitua. Kotimainen tuotanto varmistaa laadun ja ympäristöystävällisen tuotteen.

Hesburger on jo vuosien ajan vähentänyt pillien ja kansien käyttöä siten, että virvoitusjuomille ja muille kylmille juomille annetaan pilli ja kansi ainoastaan pyydettäessä. Lapsille tai mukaan pakattaessa pilli annetaan aina. Myös pirtelöihin laitetaan pilli. Asiakastilojen maustepisteiltä on  poistettu pillit kokonaan. 

Katso video:
Työvaatteita kierrätysmuovipulloista
Terassipöytien stressitesti