Vähemmän muovia

Paras tapa vähentää muovia on minimoida pakkausmateriaalien käyttö. Hesburger onkin vuosien saatossa vähentänyt ja ohentanut pakkauksia moneen otteeseen. Esimerkiksi polystyreenirasioista luovuttiin jo 90-luvulla eikä Hesburger-ravintoloissa ole koskaan käytetty muovipusseja. Hampurilaiskääreet, ranskalaispussit ja tarjotinalustat ovat biohajoavia ja kartonkirasiat valmistetaan suomalaisesta muovittomasta kartongista.

Muovipillit historiaan

Vuoden 2019 aikana Hesburger luopui kokonaan muovipilleistä Suomessa. Niiden tilalle tulleita paperipillejä alkoi näkyä ravintoloissa kesällä 2019 ja ne ovat herättäneet paljon kiinnostusta. Monet asiakkaamme ovat kiitelleet päätöstä ja siitä johtuvaa muovin käytön vähenemistä.

Hesburger käyttää tällä hetkellä Dolea-pillejä, joissa ei ole yhtään liimaa tai lisäaineita. Pillit voidaan kierrättää tavallisena paperijätteenä. Ne ovat täysin biohajoavia ja materiaali voidaan uusiokäyttää useaan kertaan. Pillit tehdään Suomessa ja niiden raaka-aine on suomalaista puukuitua. Kotimainen tuotanto varmistaa laadun ja ympäristöystävällisen tuotteen.

Hesburger on jo vuosien ajan vähentänyt pillien ja kansien käyttöä siten, että virvoitusjuomille ja muille kylmille juomille annetaan pilli ja kansi ainoastaan pyydettäessä. Lapsille tai mukaan pakattaessa pilli annetaan aina. Myös pirtelöihin laitetaan pilli. Asiakastilojen maustepisteiltä pillit on poistettu kokonaan. Sen vaikutuksesta muovipillien kulutus väheni 7 miljoonalla pillillä vuodessa.

Olemassa oleva muovi hyötykäyttöön

Muovin hajoaminen kestää satoja vuosia. Siksi on tärkeää, että maailmassa jo oleva muovi sijoitetaan järkevään ja hyödylliseen käyttöön.

Hesburgerin työvaatteita tehdään kankaasta, joka sisältää kierrätysmuovipulloja. Yhdessä kauluspaidassa on 18 kierrätysmuovipulloa ja vyössä 20. Kun työvaate tulee tiensä päähän, se kerätään talteen. Loppuun käytetyistä työvaatteista tehdään Hesburger-ravintoloihin terassipöytiä, joiden käyttöikä on jopa 50 vuotta. Senkin jälkeen materiaali voidaan muotoilla uudelleen jatkokäyttöön.

Hesburger kierrättää myös tuotannossa ja kuljetuksissa käytettävän kirkkaan muovikalvon.

Katso video:
Työvaatteita kierrätysmuovipulloista
Terassipöytien stressitesti