Rakkaudesta perunaan

Tuulimyllyjen reunustamat laakeat pellot levittäytyvät eteen niin tasaisina kuin vain Alankomaissa voi. Lelystadin kunnassa olosuhteet ovat otolliset perunoiden viljelyyn, sillä kasvukausi on noin kaksi kertaa pidempi kuin Suomessa. Lelystadissa saavat alkunsa myös Hesburgerin rapeat ranskanperunat.

Hesburgerin ranskanperunat toimittaa McCain – perinteikäs perheyritys, jossa rakastetaan perunoita. McCain toimittaa Hesburgerille noin 5,5 miljoonaa kiloa ranskanperunoita vuodessa.

Pellolta ravintolaan

Hesburgerin ranskanperunat maistuvat rehdisti perunalta, sillä ne valmistetaan kokonaisista perunoista. Tarkasti valikoidut perunalajikkeet – kuten Zorba, Daisy, Lady Anna, Innovator, Fontane, Markies ja Royal – sopivat kooltaan ja koostumukseltaan erityisen hyvin juuri ranskanperunoiden raaka-aineeksi.

Pellolta nostetut perunat kuljetetaan lähellä sijaitsevaan tuotantolaitokseen, jossa ne pestään, kuoritaan, leikataan, esikypsennetään, pakastetaan ja pakataan. Koko valmistusketjun matkalla perunoiden ja niistä syntyvien ranskanperunoiden laatua valvotaan tarkasti.

Valmiit ranskanperunat lähetetään Kaarinaan Hesburgerin keskusvarastolle, josta ne jaetaan ravintoloihin ympäri Suomea. Hesburger-ravintoloiden ammattitaitoinen henkilöstö paistaa ranskanperunat täydellisen kullankeltaisiksi ja rapeiksi, ja tarjoilee ne vastapaistettuina asiakkaillemme.

Vastuullista viljelyä ja valmistusta

McCain tukee perunanviljelijöitä vastuullisen viljelyn saralla. Tuulimyllyt ja aurinkopaneelit ovat tärkeä osa kestävää maataloutta. Hyödyntämällä uusinta teknologiaa ja säännöstelemällä veden käyttöä pienennetään viljelyn vaikutuksia ympäristöön.

Myös ranskanperunoiden valmistuksessa ympäristönäkökohdat huomioidaan monella tavalla. McCainin tehtaalla vähennetään systemaattisesti mm. energian, veden ja metaanin käyttöä. Valmistuksessa pyritään täysin jätteettömään tuotantoon, jossa esimerkiksi perunan kuorista tehdään eläinten rehua tai biokaasua.

Kuvassa Hesburgerin tuotekehityspäällikkö Eeva Mäki tutustumassa McCainin perunoihin Alankomaissa.

Hesburger