Reilu kupillinen kahvia

Suurimmassa osassa Hesburger-ravintoloita myydään Pauligin Mundo Original -kahvia, jolla on Luomu- ja Reilu kauppa -sertifioinnit. Paulig Mundo Original on Reilun kaupan luomukahvisekoitus. Se on paahdettu hiilineutraalissa paahtimossa vastuullisesti ja luonnonmukaisesti viljellyistä arabica-kahvipavuista. Sen lempeän paahteisessa maussa on vivahteena tummaa sokeria ja hunajaa.

Kaikille hyvä hiilineutraali kahvi

Kaikille hyvä hiilineutraali Paulig Mundo Original on paahdettu hiilineutraalissa Vuosaaren paahtimossa ja sen pakkauksessa käytetään uusiutuvia raaka-aineita. Sen ilmastopäästöt on kompensoitu tukemalla CarbonNeutral® -sertifikaatin hyväksymiä metsähankkeita kahvin alkuperämaissa.


Paulig Mundo Original -kahvin vastuullisuuden varmistavat Luomu- ja Reilu kauppa -sertifioinnit

Kaikki Pauligin kahvi on vastuulliseksi varmennetuista lähteistä. Se tarkoittaa, että kaikki kahvi on joko Pauligin kumppanuusohjelmien kautta hankittua tai vastuullisuussertifioitua. Paulig paahtaakin vuodessa 370 miljardia vastuullista kahvipapua. Jos ne asetetaan jonoon, päästään maapallon ympäri 68 kertaa!

Fairtrade eli Reilu kauppa

Fairtrade-merkki kertoo siitä, että raaka-aineen valmistuksessa on noudatettu kansainvälisiä Reilun kaupan kriteerejä ja tuotanto on sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävällä pohjalla. Reilussa kaupassa tuotteesta maksetaan viljelijälle vähintään takuuhinta, joka kattaa ympäristön ja ihmisten kannalta kestävän tuotannon kustannukset. Takuuhinnan ohella maksetaan Reilun kaupan lisää, joka on tarkoitettu koko yhteisön hyväksi yhteisöä kehittäviin hankkeisiin. Järjestelmä on siis luotu parantamaan kehitysmaiden pienviljelijöiden ja tilojen työntekijöiden asemaa kansainvälisessä kaupassa.

Yhdellä kahvitilalla on keskimäärin 1500 pensasta ja hyvänä satovuonna yhdestä pensaasta voi saada yhden kahvipaketillisen verran kahvia. Tällä hetkellä Reiluun kauppaan kuuluu noin 800 000 kahvinviljelijää eli noin 3,5 prosenttia kaikista maailman kahvinviljelijöistä.

Luomu eli luonnonmukaisesti viljelty

Luomukahvi valmistetaan luonnonmukaisesti viljellyistä kahvipavuista. Tässä periaatteena on tuottaa tuotteita, joiden valmistusmenetelmät eivät ole haitallisia ympäristölle eivätkä ihmisten, kasvien tai eläinten terveydelle ja hyvinvoinnille. Luomuelintarvikkeiden valmistuksessa on rajoitettu mm. sallittujen lisäaineiden ja valmistuksen apuaineiden määrää vain välttämättömiin. Luomutuotteiden tuotantoa ja markkinointia Suomessa valvovat Evira, ELY-keskukset, Valvira, kunnat ja Tullilaitos. 

Pauligin kahveissa Luomu-sertifikaatti on yhdistettynä aina Reilu kauppa -sertifikaattiin, jotta kahvissa on huomioitu ympäristövastuun lisäksi myös sosiaalinen vastuu.