Työvaatteet kierrätysmateriaaleista

Iloisen hymyn ohella Hesburgerin työntekijät tunnistaa tyylikkäistä työasuista. Vuonna 2018 käyttöön otetussa työvaatemallistossa on hyödynnetty kierrätysmateriaaleja, kestäviä valmistusmenetelmiä ja vaatealan uusia innovaatioita. Koska haluamme käyttää edelliset työvaatteet vastuullisesti loppuun, otetaan uusi mallisto käyttöön ravintoloissa asteittain.

Ravintolatyössä vaatteilta vaaditaan paljon – niiden pitää olla yhtä aikaa kestäviä, mukavia, tyylikkäitä ja turvallisia. Yhtä tärkeää on työvaatteiden ekologisuus. Koska meillä on tuhansia työntekijöitä, jokaisen ekologisemmin valmistetun vaatteen ympäristöä säästävä vaikutuskin kertaantuu tuhansilla.

Tekstiiliteollisuuden leikkuujäte hyötykäyttöön

Uuden puuvillakankaan sijaan Hesburgerin t-paidat ja lämpötakit valmistetaan tekstiiliteollisuuden puhtaasta leikkuujätteestä, joka muuten olisi arvotonta. Tekstiilijäte kerätään, kuidutetaan uudelleen ja valmistetaan vaatteiksi. Materiaalit kuluttavat 99 % vähemmän vettä ja hiilidioksidipäästöt ovat noin 50 % pienemmät kuin vastaavilla neitseellisestä materiaalista valmistetuilla tuotteilla. Hesburgerin t-paidoista ja lämpötakeista on vuoden 2023 loppuun mennessä kertynyt yhteensä 90 085 500 litraa vedensäästöä.

Hesburgerin työntekijöiden t-paidat

  • 100-prosenttisesti kierrätettyä materiaalia
  • 1426 litraa säästettyä vettä per paita
  • 0 haitallista kemikaalia
  • 90 prosenttia valmistukseen käytetystä energiasta tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä

Kauluspaidat: 18 pulloa = 1 paita

Kauluspaitojen raaka-aineena käytetään muun muassa kierrätysmuovipulloista valmistettua kierrätyspolyesteriä sekä joustavaa ja hengittävää trikookangasta. Uuden malliston kauluspaidoissa on noin 18 pulloa per paita.

Farkut: Trendikkäät, mukavat ja ekologiset farkut kierrätyspuuvillasta

Hesburgerin mukavat ja istuvat työfarkut on valmistettu kierrätyspuuvillasta. Koska elastaania on kankaassa alle 5 prosenttia, voidaan materiaali kierrättää uudestaan raaka-aineeksi. Puuvillan tuotantoon käytetään valtavasti vettä, kemikaalisia torjunta-aineita sekä lannoitteita, mikä aiheuttaa suuren rasituksen ympäristölle. Käyttämällä kierrätyspuuvillaa farkkujen valmistuksessa – ja kierrättämällä ne vielä uudestaan raaka-aineeksi – säästämme maapallon resursseja.

Farkkujen kangas on STeP by OEKO-TEX® -sertifioitu.

Vyöt: 20 pulloa = 1 vyö

Maailmassa valmistetaan valtava määrä muovipulloja joka vuosi. Muovi ei katoa, mutta se voidaan käyttää uudelleen. Hesburgerin työasuun kuuluvat vyöt valmistetaan kierrätetyistä muovipulloista. Materiaali soveltuu erinomaisesti työvaatekäyttöön kestävyytensä ansiosta.

Hesburgerin vöiden valmistuksessa hyödynnetään 20 kierrätettyä muovipulloa per vyö. Metalliset vyönsoljet ovat kierrätettäviä.

Päheät päähineet

Hesburgerin himoitut lippikset on niin ikään valmistettu materiaalista, jossa on kierrätettyjä muovipulloja. Yhden lippiksen valmistuksessa on hyötykäytetty 1,25 kierrätettyä muovipulloa. Hesburger-leimalla kuvioitu oliivinvihreä huivi on 80-prosenttisesti kierrätettyä polyesteriä ja 20-prosenttisesti puuvillaa. Yhteen huiviin on käytetty 1,5 kierrätettyä muovipulloa. Kiristämättömät trikoopipomme tehdään luomupuuvillasta.

Essu: Raaka-aineet kiertoon

Hesburgerin essut kestävät kovaa käyttöä. Essujen päätyessä pitkän elinkaarensa jälkeen poistotekstiiliksi, voidaan essut kierrättää uudelleen raaka-aineeksi.

Essujen kangas on STeP by OEKO-TEX® -sertifioitu.

Vastuullista vaatetusta

Hesburgerin työvaatteet valmistetaan vastuullisesti.

Hesburgerin työvaatteet valmistaa suomalainen ekologisiin työvaatteisiin erikoistunut Touchpoint. Hesburgerin ja Touchpointin yhteistyö on jatkunut jo yli vuosikymmenen. 

Entä sitten?

Lue, mitä Hesburgerin työvaatteille tapahtuu käytön jälkeen.

Hesburgerin työvaatteet lukuina

 

"Ekologisemmin valmistetun vaatteen ympäristöä säästävä vaikutus kertaantuu tuhansilla"

Hesburger