Materiaalit kiertoon

Hesburgerilla tehdään aktiivisesti töitä toiminnasta syntyvän jätteen määrän vähentämiseksi.

Pakkausmateriaalia käytetään mahdollisimman vähän ja pahvipakkauksista hampurilaisissa ja lastenaterioissa on luovuttu. Juomiin ei myöskään enää automaattisesti laiteta pilliä ja kantta. Keväällä 2018 Hesburger poisti pillit kokonaan ravintoloiden asiakastiloista pillien kulutuksen vähentämiseksi. Toimenpiteen seurauksena pillien vuosikulutus laski 7 miljoonalla pillillä.

Vuonna 2019 Hesburger luopui muovipilleistä kokonaan ja siirtyi käyttämään paperista valmistettuja pillejä.

Hesburger on pyrkinyt löytämään keinoja pienentää jätteen määrää myös yhteistyössä tavarantoimittajien kanssa. Materiaalien kehitystyö on jatkuvaa ja Hesburger etsii aktiivisesti uusia, ympäristöystävällisempiä materiaaleja. 

Keräys ja kierrätys

Laki velvoittaa yritykset, jotka pakkaavat tai maahantuovat pakattuja tuotteita Suomeen ja joiden liikevaihto on miljoona euroa tai enemmän, järjestämään pakkausjätteidensä keräys ja kierrätys.

Keskusvarasto Hes-Prolla jätteiden vähentäminen ja kierrätys ovat osa jokaisen työntekijän arkea. Kaikki kertyvä jäte lajitellaan ja valmistellaan heti kierrätystä varten. Hes-Prolla kierrätetään niin pahvi, lasi, muovi ja metallit kuin kierrätyslavat, koneet ja laitteetkin. Hes-Pro kerää kierrätettäväksi ravintoloista palautuvan kiristekalvon sekä käytetyn paistoöljyn, jota kertyy reilut 30 tonnia kuukaudessa. Öljy toimitetaan jatkokäyttöön ja siitä valmistetaan uusiutuvaa dieseliä. Puupakkausjätettä ei muodostu Hesburgerin tuotteiden ja raaka-aineiden pakkauksissa.

Lajittelu ravintoloissa

Jätteiden lajitteluun ravintoloissa vaikuttavat muun muassa paikkakuntakohtaiset erot jätteiden käsittelyssä sekä ravintolan tilat. Noin 30 Hesburger-ravintolassa on jätepuristin, josta kaikki jäte viedään polttolaitokselle. Ravintolakeittiöissä syntyvä biojäte lajitellaan valtaosassa Hesburger-ravintoloita. Lasi, metalli ja pahvijäte lajitellaan aina mahdollisuuksien mukaan.

Lavojen pakkaamiseen käytettävä kiristekalvo on kerätty kierrätettäväksi jo monia vuosia. Vuonna 2016 myös kirkkaan muovin keräys laajennettiin kaikkiin Hesburgerin omiin ravintoloihin. Myös asiakastiloissa tehtävää lajittelua kehitetään aktiivisesti muun muassa pilottikokeilujen avulla.

Hesburger Helsinki Kasarmitori on sisustettu lähes täysin Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä ylijäämämateriaalilla. 

Lue lisää:
Hesburgerin pakkausmateriaalit
Työvaatteet kierrätysmateriaaleista
Poistotekstiileista kalusteita

 

Tämä sivu on viimeksi päivitetty 9.3.2020.