Omavalvonta

Elintarvikelainsäädännön noudattamisen lisäksi omavalvontaa ohjaavat Hesburgerin omat korkeat laatutavoitteet. Hesburger–ketjussa toiminnan laatua mitataan kolmen operatiivisen tekemisen kautta, jotka ovat Laatu, Palvelu ja Siisteys (LPS).

Tuotteiden laadun ja turvallisuuden varmistamiseksi ravintolahenkilökunta suorittaa päivittäistä omavalvontaa muun muassa mittaamalla ja kirjaamalla laitteiden, raaka-aineiden ja saapuvien kuormien lämpötiloja ja paistorasvan laatua. Terveystarkastajat ja kenttäpäälliköt käyvät tarkastuksissaan omavalvontakirjauksia läpi.

Lukuja omavalvonnasta

Laadukkaat raaka-aineet, oikeaoppiset ja hygieeniset työskentelytavat, puhtaat ravintolatilat sekä nopea tarjoilu muodostavat laadunhallinnan ytimen. Työntekijät saavat koulutusta, jotta he voivat omalta osaltaan huolehtia laatuketjun toimivuudesta.

  • Jokainen Hesburger-ravintola tekee omavalvontakirjauksia päivittäin.
  • Jokaisessa ravintolassa tutkitaan useita pintahygienianäytteitä vuosittain.
  • Kaikkien Hesburgerin raaka-aineiden laatua valvotaan ja näytteitä otetaan riskianalyysin mukaisesti useita kertoja vuodessa.
  • Jokaisesta toimipaikasta tutkitaansäännöllisesti elintarvikenäytekokonaisuuksia, jotka sisältävät esimerkiksi salaatti-, pirtelö- ja/tai jääpalanäytteen.

Kenttäpäälliköiden tekemät kenttätarkastukset

  • 2018: 748 tarkastusta
  • 2019: 782 tarkastusta
  • 2020: N/A
  • 2021: 1083 tarkastusta
  • 2022: 750 tarkastusta

Myös Hesburgerin keskusvarasto Hes-Pron omatuotannon toiminta perustuu tarkkaan laadunvalvontaan. Hes-Pron omatuotannolla on FSSC 22000 sertifikaatti. Varastotoimintojen hallinnassa tavaran varastointi, sijoittelu, kuormien keräily ja varastokierto toimivat tarkan suunnittelun mukaisesti.

Elintarviketurvallisuus vaatii huolellista seurantaa, jotta raaka-aineet säilyvät varastolta ravintolaan ja aina asiakkaalle saakka ensiluokkaisina. Omavalvontaan kuuluu, että riskitilanteet pyritään tunnistamaan tehokkaasti ja riskeistä saatua tietoa käytetään toiminnan kehittämiseen sekä laadun ylläpitämiseen ja varmistukseen.

Lue lisää:
Tuotteiden laatu ja turvallisuus