Tuotteiden laatu ja turvallisuus

Hesburgerin tuotteiden perusta ovat ensiluokkaiset raaka-aineet sekä tarkat tuotekohtaiset reseptit ja valmistusohjeet. Koko ketjun yhtenäiset toimintamallit, käsikirjat ja omavalvontasuunnitelma varmistavat, että jokainen tuote täyttää Hesburgerin laatukriteerit.

Valtakunnallisen elintarvikevalvonnan (Oiva) lisäksi Hesburgerilla on oma ravintoloiden sisäinen tarkastusjärjestelmä. Raaka-aineiden mikrobiologisen laadun varmistuksestavastaavat elintarvikealan laadunhallintaan erikoistuneet laboratoriot Net-Foodlab Oy, josta Salmela-Yhtiöt Oy:llä on vähemmistöosuus, sekä Eurofins Scientific Finland Oy.

Edellä mainitut elintarvikealan laadunhallinnan palveluihin erikoistuneet laboratorioyritykset tekevät muun muassa pintahygienia-, säilyvyys- ja ravintosisältötutkimuksia sekä paistoöljyn laatuun ja allergeeneihin liittyviä testauksia.

Säännölliset tarkastukset

Ruokavirasto valvoo elintarvikealan yrityksiä. Raportit terveystarkastajien tekemistä tarkastuksista löytyvät Oiva-järjestelmästä.

Hesburgerin kenttäpäälliköt suorittavat jokaisessa ravintolassa 1–3 kenttätarkastusta vuodessa. Koko päivän kestävissä tarkastuksissa ravintolan koko toiminta tutkitaan huolellisesti.  Tarkastuksesta annetaan numeerinen arvosana sekä päätetään tarvittavista korjaavista toimenpiteistä.

Lue lisää:
Omavalvonta
Hes-Pron omavalvonta

Tämä sivu on päivitetty 15.4.2021.