Reilu kupillinen kahvia

Suurimmassa osassa Hesburger-ravintoloita myydään Pauligin Mundo-kahvia, jolla on Luomu- ja Reilu kauppa -sertifioinnit. Paulig Mundo on korkealaatuinen ja aromikas kahvisekoitus, joka on paahdettu luonnonmukaisesti viljellyistä ja käsin huolella valikoiduista arabica-kahvipavuista.

Reilu kauppa -sertifioinnin tavoitteena on taata tuotantoketjun vastuullisuus. Se varmistaa, että raaka-aineista maksetaan pienviljelijöille vähintään tietty minimihinta. Noin kaksi prosenttia kaikista maailman kahvinviljelijöistä on Reilun kaupan kahvinviljelijöitä. He ovat kaikki pienviljelijöitä eli perheitä, joilla on noin jalkapallokentän kokoinen alue kahvipensaille. Yhdellä tilalla on keskimäärin 1500 pensasta ja hyvänä satovuonna yhdestä pensaasta voi saada yhden kahvipaketillisen verran kahvia. Hesburgereissa juodun Reilun kaupan kahvin viljeleminen työllistää vuosittain noin viisikymmentä kahvinviljelijäperhettä Keski-Amerikassa. Jokaisella reilulla kupilla on suora vaikutus viljelijäperheiden elämään.

Luomujärjestelmä puolestaan painottaa luonnonmukaista tuotantotapaa; luomukahvin tuotannossa ei käytetä keinolannoitteita eikä kemiallisia torjunta-aineita. Sertifioidut kahvit on viljelty ja tuotettu sertifiointeihin liittyvien kriteeristöjen mukaisesti. Niiden noudattamista valvovat ulkopuoliset tahot säännöllisesti tehtävillä tarkastuskäynneillä.