
Kouluttaminen
Hesburger on dynaaminen, nuorekas ja vastuullinen työnantaja, joka tarjoaa monipuoliset kehitys- ja kasvumahdollisuudet henkilöstölleen.
Laadukkaan työn perusta on ammattitaitoinen henkilökunta. Jokainen Hesburgerin uusi työntekijä pääsee mukaan harjoitteluohjelmaan. Harjoitteluajan puitteissa työntekijälle opetetaan ravintolatyöntekijän työtehtävät. Työntekijä ja esihenkilö seuraavat oppimista henkilökohtaisen perehdytyssuunnitelman avulla.
Ketjun ensimmäinen verkkokoulutus harjoittelijalle on hampurilaistyöntekijän verkkokoulutus. Koulutuksen suorittamalla uusi työntekijä saa työssään tarvitsemansa perustiedot Hesburgerin toimintaperiaatteista ja työstä hampurilaisravintolassa. Vaikka harjoitteluaika jatkuu, suoritetun koulutuksen jälkeen harjoittelijan palkka nousee työntekijän palkkaukseen.
Uralla eteenpäin
Yksi tärkeimmistä kouluttautumisen väylistä on esihenkilökoulutus, jonka suoritettuaan työntekijä voi hakeutua esihenkilötehtäviin pohjakoulutuksesta riippumatta. Vuonna 2019 koulutustarjontaa täydennettiin henkilökunnan toiveiden mukaisesti uudella ravintolapäälliköille tarkoitetulla koulutuksella. Kannustamme myös ammattitutkinnon suorittamiseen oppisopimuksella. Työsuojeluvaltuutetut suorittavat työsuojelun verkkokoulutuksen.
Kouluttaminen osa on tärkeä osa vastuullisuusohjelmaa:
- Henkilöstön koulutusohjelmaa kehitetään ja varmistetaan, että halukkaat pääsevät heille sopiviin koulutuksiin. Tavoitteen toteutumista mitataan Hesburgerin tarjoamien koulutusten suorittaneiden työntekijöiden määrällä.
- Koulutusvideoita päivitetään jatkuvasti.
- Työvuorosuunnittelujärjestelmän toiminto ehdottaa työntekijälle koulutuksia. Toiminnon uskotaan parantavan sopivien koulutusten ja työntekijöiden kohtaamista.
Koulutuksia suorittaneiden määrät
- Hygieniapassi
2014: 220
2015: 188
2016: 252
2017: 203
2018: 228
2019: 300
2020: 303
2021: 96 - Kouluttajakurssi
2014: 117
2015: 108
2016: 137
2017: 184
2018: 187
2019: 333
2020: 182
2021: 119 - Asiakaspalvelukoulutus
2014: -
2015: 624
2016: 557
2017: 326
2018: 167
2019: 218
2020: 40 - Oppisopimuskoulutukseen osallistuneet heseläiset
2014: -
2015: 47
2016: 57
2017: 29
2018: -
2019: 63
2020: 56 - Iloisen Palvelun Ammattilainen (IPA5-tentti)
2014: 3
2015: 4
2016: 2
2017: 10
2018: 15
2019: 17
2020: 18 - Vuoropäällikkökoulutus 1
2014: 185
2015: 220
2016: 216
2017: 231
2018: 243
2019: 311
2020: 100
2021: 88 - Vuoropäällikkökoulutus 2
2014: 121
2015: 115
2016: 158
2017: 135
2018: 97
2019: 209
2020: 99
2021: 60 - Vuoropäällikkökoulutus 3
2014: 227
2015: 175
2016: 177
2017: 160
2018: 226
2019: 145
2020: 85
2021: 25 - Ravintolapäällikkökoulutus 1 /Työsuhdeasiakoulutus
2014: -
2015: 71
2016: 73
2017: 96
2018: 63
2019: 93
2020: 44 - Ravintolapäällikkökoulutus 2
2019: 214
2020: 21
2021: 36
Vuosina 2020-2021 järjestettyjen koulutusten määrään on vaikuttanut koronapandemia, jonka aiheuttamien kokoontumisrajoitusten takia koulutuksia on jouduttu siirtämään.
"Koulutus henkilökunnalle Hesburgerin yritysvastuusta olisi hyvä, erityisesti ympäristövastuullisuutta painottaen.”
Poimittu sidosryhmäkyselystä