Kouluttaminen

Hesburger on dynaaminen, nuorekas ja vastuullinen työnantaja, joka tarjoaa laajat kehitys- ja kasvumahdollisuudet työntekijöilleen.

Laadukkaan työn perusta on ammattitaitoinen henkilökunta. Jokainen Hesburgerin uusi työntekijä tulee mukaan harjoitteluohjelmaan. Harjoitteluajan puitteissa työntekijälle opetetaan ravintolatyöntekijän työtehtävät. Työntekijä ja esimies seuraavat oppimista henkilökohtaisen perehdytyssuunnitelman avulla. Harjoitteluaikaa voi lyhentää suorittamalla lisäksi uusille työntekijöille tarkoitetun verkkokoulutuksen.

  • Kehitetään henkilöstön kouluttamista ja varmistetaan, että halukkaat pääsevät heille sopiviin koulutuksiin. Tavoitteen toteutumista mitataan Hesburgerin tarjoamien koulutusten suorittaneiden työntekijöiden määrällä.
  • Päivitetään henkilöstön koulutusvideot.
  • Otetaan käyttöön koulutusrekisteri. Sen tiimoilta Hesburgerin työvuorosuunnittelujärjestelmään lisätään toiminto, joka ehdottaa työntekijän esimiehelle työntekijälle sopivia kurssia esimiehelle. Toiminnon uskotaan parantavan sopivien koulutusten ja työntekijöiden kohtaamista. Samalla koulutussuoritusten seuranta ja tilastointi helpottuu.

Kannustusta esimieskoulutukseen

Yksi tärkeimmistä kouluttautumisen väylistä on esimieskoulutus, jonka suoritettuaan työntekijä voi hakeutua esimiestehtäviin pohjakoulutuksestaan huolimatta. Hesburger kannustaa esimieskoulutukseen koulutusohjelmien avulla. Vuonna 2019 koulutustarjontaan lisättiin henkilökunnan toiveiden mukaisesti uusi esimieskoulutus ravintolapäälliköille. Työntekijä voi
oppisopimuksella opiskella myös ammattitutkinnon työn ohessa. Koulutustarjontaan kuuluu myös työsuojelun verkkokoulutus.

Hesburgerin vastuullisuusohjelmaan valikoituneiden henkilöstön kouluttamiseen liittyvien tavoitteiden saavuttamiseksi Hesburger päätti seuraavista toimenpiteistä:

  • Kehitetään henkilöstön kouluttamista ja varmistetaan, että halukkaat pääsevät heille sopiviin koulutuksiin. Tavoitteen toteutumista mitataan Hesburgerin tarjoamien koulutusten suorittaneiden työntekijöiden määrällä.
  • Päivitetään henkilöstön koulutusvideot.
  • Otetaan käyttöön koulutusrekisteri. Sen tiimoilta Hesburgerin työvuorosuunnittelujärjestelmään lisätään toiminto, joka ehdottaa työntekijän esimiehelle työntekijälle sopivia kurssia esimiehelle. Toiminnon uskotaan parantavan sopivien koulutusten ja työntekijöiden kohtaamista. Samalla koulutussuoritusten seuranta ja tilastointi helpottuu.

Koulutuksia suorittaneiden määrät

  • Hygieniatesti
    2014: 220
    2015: 188
    2016: 252
    2017: 203
    2018: 228
    2019: 300
    2020: 303
  • Kouluttajakurssi
    2014: 117
    2015: 108
    2016: 137
    2017: 184
    2018: 187
    2019: 333
    2020: 182
  • Asiakaspalvelukoulutus
    2014: -
    2015: 624
    2016: 557
    2017: 326
    2018: 167
    2019: 218
    2020: 40
  • Oppisopimuskoulutus (aloittanut ko. vuonna)
    2014: -
    2015: 47
    2016: 57
    2017: 29
    2018: -
    2019: 63
    2020: 56
  • IPA5 -tentti
    2014: 3
    2015: 4
    2016: 2
    2017: 10
    2018: 15
    2019: 17
    2020: 18
  • VP1
    2014: 185
    2015: 220
    2016: 216
    2017: 231
    2018: 243
    2019: 311
    2020: 100
  • VP2
    2014: 121
    2015: 115
    2016: 158
    2017: 135
    2018: 97
    2019: 209
    2020: 99
  • VP3
    2014: 227
    2015: 175
    2016: 177
    2017: 160
    2018: 226
    2019: 145
    2020: 85
  • RP1/Työsuhdeasiakoulutus
    2014: -
    2015: 71
    2016: 73
    2017: 96
    2018: 63
    2019: 93
    2020: 44
  • RP2
    2019: 214
    2020: 21
  • Aluepalaverien osallistujat
    2014: 482
    2015: 513
    2016: 527
    2017: 518
    2018: 496
    2019: 466
    2020: 280
  • Verkkokoulutukset (työntekijöitä/esimiehiä)
    2014: 704/43
    2015: 499/161
    2016: 946/263
    2017: 990/165
    2018: 808/241
    2019: 748/567
    2020: 504/486

Vuonna 2020 koulutusten määrään vaikutti koronapandemia, jonka aiheuttamien kokousrajoitusten takia koulutuksia jouduttiin perumaan.

Tämä sivu on viimeksi päivitetty 11.8.2021. 

"Koulutus henkilökunnalle Hesburgerin yritysvastuusta olisi hyvä, erityisesti ympäristövastuullisuutta painottaen.”

Poimittu sidosryhmäkyselystä