Istahda ketsuppitynnyrille!

Helsingin Kasarmitorin Hesburger-ravintola on sisustettu lähes täysin Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä jätteellä ja ylijäämämateriaalilla. Projektin taustalla on Hesburgerin aktiivinen panostus kiertotalouteen.

Leimat kertovat tarinan

Kasarmitorin Hesburgerissa voi haukata hampurilaista ketsuppitynnyristä tehdyn jakkaran päällä istuskellen. Kurkkupurkista tehdyn valaisimen pehmeä valo valaisee jo 12 vuotta palvelleen, uudenveroiseksi kunnostetun pöydän pintaa. Rouheaan lautaseinään poltettu leima kertoo, että laudoitus on palvellut ennen Hesburgerin logistiikassa kuormalavoina.

Tätä ravintolaa leimaa kiertotalous – kirjaimellisesti. Ravintolan pinnoissa ja kalusteissa näkyvät leimat vihjaavat niiden edellisestä elämästä.

Nokkelaa materiaalitehokkuutta

Lähtökohtaisesti Hesburger panostaa ravintoloiden sisustuksessa kestäviin materiaaleihin ja siihen, että eniten kuluvat osat kuten pöytälevyt tai sohvien istuinosat ovat vaihdettavissa. Kasarmitorin Hesburger on konkreettinen esimerkki ennakkoluulottomasta kiertotalousajattelusta.

Hesburger on jo vuosia kierrättänyt paistoöljyn biopolttoaineeksi ja teettäneet työntekijöiden vaatteet ja terassipöydät kierrätysmateriaaleista. Käytettyjä työvaatteita on hyödynnetty myös Kasarmitorin ravintolan kalusteiden verhoilussa.

 

 

"Tätä ravintolaa leimaa kiertotalous."

Hesburger