Muutos ei ole koskaan maistunut näin hyvältä

Kasvissyönnin lisääntyminen ja kasviproteiinituotteiden kysynnän kasvu huomattiin Hesburgerilla jo vuosia sitten.

Reagoimme kehitykseen rakennuttamalla oman kasviproteiinituotteita valmistavan tehtaan ja panostamalla omien, herkullisten kasviproteiinituotteiden kehittämiseen. Syksyllä 2019 Hesburgerin oma kasviproteiinitehdas aloitti toimintansa Kaarinassa. Tehtaassa voidaan valmistaa tuotteita erilaisista raaka-aineista, kuten härkäpapu-, herne-, soija- ja vehnäproteiinista.

Tavoitteena puolet lihatonta

Hesburgerilla kasvistuotteen valitseminen on helppoa, sillä sen voi tehdä mausta tinkimättä.

Tavoitteemme on, että vuoteen 2030 mennessä puolet myymistämme tuotteista on lihattomia. Tavoite koskee lihattomien tuotteiden osuutta kaikista myydyistä suolaisista vakiovalikoiman tuotteista ranskanperunoita lukuun ottamatta. Vuonna 2019 lihattomien tuotteiden osuus on kuutisen prosenttia.

Viime kädessä tavoitteen toteutuminen riippuu asiakkaidemme valinnoista. Tavoitteenamme on tehdä niin hyviä kasvistuotteita, että kasvisvalinnan tekeminen on helppoa asiakkaillemme.

Veke-hampurilainen

Joulukuussa 2019 tuomme markkinoille ensimmäisen hampurilaisen, joka sisältää oman kasviproteiinitehtaamme valmistaman tuotteen eli paneroidun Veke-soijaleikkeen. Veke-hampurilaisessa on rutkasti makua, mutta ei lihaa, maitoa tai kananmunaa. Kasvisherkun maun kruunaa kastikeperheemme uusin jäsen Veke-majoneesi. Veke-majoneesi ei sisällä kananmunaa.

Hesburgerin tuotevalikoimaan kuuluu nyt neljä kasvistuotetta: Veke-hampurilainen, Soijatortilla, Kasvistortilla ja Lämmin Soijasalaatti. Lisukkeina myydään soijatikkuja ja sipulirenkaita.

Ja lisää on tulossa, sillä jatkamme kasviproteiinituotteiden kehittämistä omassa tehtaassamme.

Muutos ei ole koskaan maistunut näin hyvältä!