Lukuja heseläisistä
Hesburgerin henkilöstömäärässä tapahtuu jatkuvasti pientä vaihtelua. Sesonkiaikoina, kesäisin ja loppuvuodesta työntekijöiden määrä kasvaa. Ravintolahenkilökunnalla tarkoitetaan kaikkia ravintoloissa työskenteleviä työntekijöitä ja esihenkilöitä: hampurilaistyöntekijöitä, siistijöitä, kouluttajia, vuoropäälliköitä, apulaisravintolapäälliköitä, ravintolapäälliköitä ja osakkuusyrittäjiä.
Asiakasmäärät painottuvat tiettyihin päiviin ja vuorokaudenaikoihin. Muina aikoina työvoiman tarve saattaa olla selvästi vähäisempi. Tästä johtuen valtaosa ravintolatyöntekijöistä työskentelee osa-aikaisesti. Työtä riittää siten useammalle, mutta vain pienemmälle joukolle kokoaikaisesti.
Toisaalta Hesburger tarjoaa joustavia työaikoja ja työmääriä. Osa-aikaiset työtehtävät houkuttelevatkin tyypillisesti opiskelijoita, joille työn yhdistäminen opintoihin edellyttää mahdollisuutta joustavaan työskentelyyn. Tuotantolaitoksella ja keskusvarastolla sekä pääkonttorin työtehtävissä henkilöstö työskentelee pääsääntöisesti kokoaikaisesti.
Lisätyötä tarjotaan aina ensin omille osa-aikaisille työntekijöille, ennen uuden henkilökunnan rekrytoimista. Lisätyön vastaanottamisen myötä osa-aikaisia työsuhteita muuttuu kokoaikaisiksi, mutta toimialan työn luonteesta johtuen, osa-aikaisten työntekijöiden osuus tulee aina olemaan Hesburgerilla korkea.
Pääsääntöisesti toistaiseksi voimassa olevia työsuhteita
Määräaikaisia työntekijöitä Hesburgerilla on vähän. Valtaosa määräaikaisista työsuhteista on perhevapaan sijaisuuksia. Sesonkiaikoina, työvoiman tarpeen lisääntyessä tilapäisesti, määräaikaisten työsuhteiden määrä on keskiarvoa korkeampi.
Hesburgerin työntekijät Suomessa lukuina
(Tässä osiossa esitettävät luvut koskevat vain Burger-In Oy:n toimipisteiden, pääkonttorin ja Hes-Pro:n työntekijöitä.)
- Vakituisia työntekijöitä ravintoloissa
2018: 1921
2019: 2106
2020: 2210
2021: 2552
2022: 2541 - Määräaikaisia työntekijöitä
2018: 47
2019: 46
2020: 20
2021: 38
2022: 40 - Henkilöstöä yhteensä
2018: 1968
2019: 2152
2020: 2230
2021: 2590
2022: 2581 - Työntekijöiden keski-ikä
2018: 23,3 vuotta
2019: 23,0 vuotta
2020: 23,4 vuotta
2021: 22,5 vuotta
2022: 22,1 vuotta - Työntekijöiden työsuhteen keskimääräinen pituus
2018: 1 v 10 kk
2019: 1 v 1 kk
2020: 2 v 1 kk
2021: 1 v 4 kk
2022: 1 v 2 kk - Esihenkilöiden työsuhteen keskimääräinen pituus
2018: 7 v 0 kk
2019: 5 v 9 kk
2020: 7 v 1 kk
2021: 6 v 1 kk
2022: 6 v 3 kk
- Pääkonttorilla työskentelee
2018: 66
2019: 67
2020: 69
2021: 71
2022: 87 - Tuotantolaitos ja keskusvarasto (Hes-Pro) työllistävät noin
2018: 70
2019: 85
2020: 80
2021: 71
2022: 79 - Työsuhteen keskimääräinen kesto (työntekijät/esihenkilöt)
2015: 2 v 1 kk / 6 v 9 kk
2016: 2 v 0 kk / 7 v 7 kk
2017: 2 v 5 kk / 7 v 11 kk
2018: 1 v 10 kk / 7 v 0 kk
2019: 1 v 11 kk / 5 v 9 kk
2020: 2 v 1 kk / 7 v 1 kk
2021: 1 v 4 kk / 6 v 4 kk
2022: 1 v 2 kk/ 6v 3 kk - Sairauspoissaolojen osuus työajasta
2015: 2,55 %
2016: 2,59 %
2017: 2,64 %
2018: 2,93 %
2019: 2,76 %
2020: 2,80 %
2021: 3,85 %
2022: 4,62 %