Veden käyttö

Monissa Hesburger-ravintoloissa on vettä säästävät hanat ja vedettömiä pisuaareja.

Kaikkiin Hesburger-ketjun omistamissa kiinteistöissä toimiviin ravintoloihin Suomessa sekä keskusvarasto Hes-Prolle on asennettu vettä säästäviä hanoja. Kokonaissäästö vaihtelee käyttökohteen mukaan – riippuen esimerkiksi siitä, ovatko hanat keittiössä vai käsienpesukäytössä. Joka tapauksessa yksi suutin säästää vuodessa yli tuhannesta litrasta useisiin tuhansiin litroihin vettä.

Tavallinen pisuaari kuluttaa noin 3,5–4 litraa vettä jokaisella käyttökerralla. Jos pisuaaria käytetään 80 kertaa päivässä, yhden vedettömän pisuaarin keskimääräinen vuosisäästö on noin 100 000 vesilitraa eli noin 400 euroa. Pisuaarin toiminta perustuu hajulukkoon, joka vaihdetaan 7000 käyttökerran välein.

Vettä säästävät kalusteet Suomen Hesburger-ravintoloissa 30.12.2019.

  • Vedettömät pisuaarit 29 ravintolassa, laskennallinen säästö noin 100 000 litraa/pisuaari/vuosi
  • Vettä säästävät suuttimet 68 ravintolassa, veden säästö 20 - 30 %

Hesburgerin arvioitu vuosittainen vedenkulutus Suomessa

  • Hes-Pro
    2016: 32 000 m3
    2017: 30 585 m3
    2018: 32 535 m3
    2019: 31 029 m3
    2020: 36 336 m3
  • Ravintolat (sis. HesePesu-autonpesulinjastot)
    2016: 134 127 m3
    2017: 134 129 m3
    2018: 143 354 m3 
    2019: 136 585 m3
    2020: 138 442 m3
  • Hesburger-ravintolan keskimääräinen vedenkulutus
    2016: 455 000 litraa
    2017: 449 000 litraa
    2018: 475 000 litraa
    2019: 443 000 litraa
    2020: 427 000 litraa

Hesburgerin työvaatteet valmistetaan ekologisemmilla menetelmillä, joiden ansiosta vettä säästyy miljoonia litroja. Lue lisää: Työvaatteet kierrätysmateriaaleista

Lue lisää jäteveden puhdistuksesta.

Tämä sivu on päivitetty 16.4.2021.