Hyvinkään pilottiravintola

Heinäkuussa 2012 Hyvinkäälle avattiin Hesburger-ravintola, joka hyödyntää tehokkaasti ekologisia energianlähteitä. Ravintolassa on huomioitu kokonaisvaltainen energiatehokkuus ja pyritty energian kulutuksen minimointiin. Ympäristöystävällisyys on otettu huomioon niin laitevalinnoissa kuin rakennusmateriaaleissa.

Ekoravintolassa hyödynnetään tuulivoimaa, aurinkovoimaa ja maalämpöä. Tuuliturbiini ja aurinkopaneelit tuottavat ravintolan tarpeisiin päästötöntä sähköä. Kiinteistön lämmityksessä ja jäähdytyksessä hyödynnetään maalämpöä. Myös kylmähuoneista talteen otettava lauhdelämpö käytetään hyväksi. 

Sähköä säästävät laitteet

Hesburgerin omaa tuotantoa olevat paahtimet, keittimet ja parilat tuottavat vähemmän hukkalämpöä ja ne on varustettu sähköä säästävällä ekotoiminnolla. Ravintolan sisä- ja ulkovalaistus on toteutettu lähes huoltovapailla, vain vähän energiaa kuluttavilla led-valaisimilla ja energiansäästölampuilla. Rakennuksen ja alueen ledvalaistus säästää noin 26 MWh sähköä vuositasolla verrattuna normaaliin ravintolavalaistukseen.

Hesburger Hyvinkään valomainospylvään huipulla pyörivä punainen spiraali on tuulivoimala – toistaiseksi ainoa laatuaan Hesburger-ravintoloissa. Voimala tuottaa päivässä noin 4 kWh energiaa.

Hyvinkään ekoravintola on toiminut testipaikkana muun muassa asiakastilojen jätelajittelussa.

Lue lisää energian käytöstä Hesburger-ravintoloissa!