04.09.2020

Maailmassa on nyt 500 Hesburger-ravintolaa

Virstanpylväs saavutettiin 40 vuotta ensimmäisen Hesburger-ravintolan avaamisesta.

Suomen ja Baltian suurin hampurilaisketju Hesburger saavutti merkittävän rajapyykin, kun Kiovassa avasi ovensa tyylikäs kaksikerroksinen Hesburger autokaistoineen ja leikkipaikkoineen. Tuoreen avauksen myötä maailmassa on 500 Hesburger-ravintolaa.

Suomen 280 Hesburger-ravintolan lisäksi ketju toimii Liettuassa (57), Latviassa (50), Virossa (48), Venäjällä (36), Bulgariassa (19), Ukrainassa (6), Saksassa (2) ja Valko-Venäjällä (2).

Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela uskoo lähivuosien maltilliseen kasvuun.

- Ilmassa on epävarmuutta, joka varmasti tavalla tai toisella vaikuttaa kaikkiin aloihin. Pikaruoka-alan kokonaistilanne on kuitenkin stabiili. Uskon, että Hesburger tulee lähivuosina kasvamaan tasaisen rauhallisesti useimmilla alueilla, joissa nyt toimimme.

Grillikioskista ketjuksi

Hesburgerin juuret ulottuvat vuoteen 1966, jolloin nuori yrittäjäpariskunta Heikki ja Kirsti Salmela perustivat Naantaliin Kievarin grillin. Pikaruokakulttuurin rantauduttua Suomeen he avasivat ensimmäisen Hesburger-ravintolan Turun keskustan Hansakortteliin vuonna 1980.

90-luvun puolivälin jälkeen Hesburger levisi Varsinais-Suomesta valtakunnalliseksi ketjuksi. Lukumäärällisesti eniten uusia Hesburger-ravintoloita avattiin vuosina 2011–2012. Prosentuaalisesti avattujen ravintoloiden määrä ei kuitenkaan ole yhtä merkittävä kuin 90-luvulla, koska ravintoloita oli vuosina 2011–2012 jo yli 200.

Ensimmäiset askeleet ulkomaille ketju otti vuonna 1996, kun se avasi ravintoloita Saksaan ja Viroon.

Tuhansien työpaikka

Hesburger-ravintoloissa työskentelee ulkomaat mukaan lukien lähes 8000 ihmistä ja niissä asioi yli 190 000 asiakasta joka päivä.

- Ilman osaavaa ja iloista henkilöstömme Hesburgerin tarinaa ei olisi olemassa. Ketjuumme kuuluu myös iso joukko yrittäjiä eri maissa ja he ovat sydämellään mukana Hesburgerin toiminnassa. On hienoa, että olemme voineet vuosien saatossa laajentua näin moniin eri maihin, Salmela pohtii.

- Meillä on edelleen töissä useampi henkilö, jotka ovat olleet mukana 80-luvulta saakka ja todistaneet Hesburgerin laajentumisen ja kehittymisen kaikkine vaiheineen. Se kuvastaa henkilöstömme vahvaa sitoutumista.

Lisätiedot

Viestintäpäällikkö Heini Santos
heini.santos@hesburger.fi
p. 050 310 3054

Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy jo yhdeksästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta, Ukrainasta, Bulgariasta ja Valko-Venäjältä. Ketjun palveluksessa työskentelee yli 7 900 henkilöä. Vuoden 2019 verollinen myynti Suomessa oli 236 miljoonaa euroa ja ulkomailla 111 miljoonaa euroa. 

www.hesburger.fi

Median yhteydenotot ja kuvausluvat

Viestintäpäällikkö Heini Santos, p. 050 310 3054