06.10.2016

Hesburger hyvittää kolmen tuotteensa hiilijalanjäljet

Hesburger kompensoi Kerroshampurilaisen, Soijatortillan ja Kasvistortillan tuotannon aiheuttamat ilmastovaikutukset osallistumalla projekteihin, jotka sitovat ja vähentävät ilmakehän kasvihuonekaasupäästöjä.

– Hesburger on jo pitkään pienentänyt omaa hiilijalanjälkeään erilaisilla teoilla, kuten hyödyntämällä aurinkoenergiaa ja maalämpöä, keräämällä talteen hukkalämpöä ja vähentämällä pakkausmateriaalien käyttöä, Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti sanoo.

– Ilmastonmuutos on yksi suurimmista maapallon tulevaisuutta uhkaavista tekijöistä. Hesburger haluaa toimia suunnannäyttäjänä ravintola-alalla ja tarjota asiakkailleen mahdollisuuden valita tuotteita, joiden hiilijalanjälki on kokonaan hyvitetty, hän jatkaa.

Kerroshampurilaisen, Soijatortillan ja Kasvistortillan hiilijalanjäljet on laskenut Luonnonvarakeskus (Luke). Laskelmat perustuvat Hesburgerin ja sen toimittajien antamiin tietoihin sekä kirjallisuustietoihin raaka-aineiden tuotannosta. Laskelmissa on huomioitu raaka-aineiden tuotanto, jalostus, logistiikka, ravintolat sekä ravintoloiden hävikin ja tarjoilupakkausten jätteenkäsittely. Päästökompensointi toteutetaan yhdessä suomalaisen Nordic Offsetin kanssa.

Sertifioidut päästövähennysprojektit

Valittujen tuotteiden hiilijalanjälki kompensoidaan Gold Standard -sertifioitujen päästövähennysprojektien kautta. Etiopian ja Ugandan projektit, joissa Hesburger on mukana, sitovat ja vähentävät kasvihuonekaasupäästöjä.

Etiopian Sodossa paikalliset yhteisöt pyörittävät yhdessä hyväntekeväisyysjärjestö World Visionin kanssa projektia, jossa istutetaan uusia puita ja suojellaan pahasti rappeutunutta metsää. Ugandassa Global Impact -projektissa kasvihuonekaasupäästöjä vähennetään energiatehokkaampien hiilikeittimien avulla. Ne vähentävät tarvetta hakata metsää polttopuiksi ja ne palavat puhtaammin, jolloin paikalliset eivät altistu haitallisille kaasuille.

www.hesburger.fi/hiilijalanjalkihyvitetty

 

Lisätiedot:

Viestintäpäällikkö Heini Santos, Hesburger, p. 050 310 3054, heini.santos@hesburger.fi

Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy jo seitsemästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta ja Ukrainasta. Hesburger-ketjussa työskentelee yli 6 700 henkilöä ja ketjun verollinen myynti Suomessa vuonna 2015 oli 203 M€ ja ulkomailla 67 M€.

www.hesburger.fi 

MEDIAN YHTEYDENOTOT JA KUVAUSLUVAT

Viestintäpäällikkö Heini Santos, puh 050 310 3054