23.12.2021

Ajankohtaista tietoa Hesburgerin toiminnasta koronavirustilanteen aikana

Päivitämme tälle sivulle ajankohtaista tietoa Hesburgerin toiminnasta koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja viranomaisen antamia ohjeita aktiivisesti ja kerromme mahdollisista muutoksista ja jatkotoimenpiteistä.

1.3.2022

Ravitsemisliikkeiden anniskelua, aukioloa, asiakasmääriä ja istumapaikkaa koskevat vaatimukset poistuvat 1.3. alkaen.

Valtioneuvosto on kumonnut osan asetuksesta, jolla rajoitetaan ravintoloiden toimintaa koronaepidemian vuoksi.

Anniskelua, aukioloaikaa, asiakasmäärää sekä istumapaikkoja koskevat ravintolarajoitukset poistuvat käytöstä.

Asetusmuutos tulee voimaan 1.3. koko maassa. 

--

14.2.2022

Ravintolarajoitukset 14.2. alkaen

 Ravintolasalissa saa ruokailla kello 24.00 asti

 • Myynti ravintolassa ruokaileville päätetään niin, ettei kukaan ruokaile asiakastiloissa klo 24.00 jälkeen.

→ Tämän jälkeen myynti jatkuu take away-myyntinä aukioloaikojen mukaisesti.

 • Asiakaspaikkarajoitukset säilyvät ennallaan, 75 % paikoista käytössä.
 • Aukiolorajoitteet eivät koske edelleenkään liikenneasemaravintoloita.

 --

31.1.2022

MaRan hallituksen päättämät suositukset, voimassa 1.2.2022 alkaen

1. Ravintolasalissa saa ruokailla kello 21.00 asti

 • Myynti ravintolassa ruokaileville päätetään niin, ettei kukaan ruokaile asiakastiloissa klo 21.00 jälkeen.

→ Tämän jälkeen myynti jatkuu take away-myyntinä aukioloaikojen mukaisesti.

 • Aukiolorajoitteet eivät koske edelleenkään liikenneasemaravintoloita.
 • Asiakaspaikkarajoitukset säilyvät ennallaan, 75 % paikoista käytössä.

2. Lasten leikkialueet voidaan avata.

Hallitus päätti myös yksimielisesti, että koronapassin käyttösuositus lakkaa. Suosittelemme, ettei Hesburger-ravintoloissakaan tarkasteta koronapasseja.

--

23.12.2021

Hesburger-ketjun omat ravintolat, jotka sijaitsevat koronaviruspandemian kiihtyvyys- ja leviämisalueilla, ottavat huomenna 24.12.2021 käyttöön tiukennetut ravintoloita koskevat rajoitukset. Perustasolla olevissa maakunnissa ei ole käytössä ravintoloita koskevia rajoituksia.

 • Ravintolassa voi aterioida klo 18 saakka.
 • Klo 18 jälkeen take-away -myynti jatkuu normaalien aukioloaikojen puitteissa.
 • Koronapassi ei ole käytössä.
 • Aukioloaikarajoitukset eivät koske liikenneasemien tai polttoaineen jakelupisteiden yhteydessä olevia ravintoloita.

Ravintolakohtaisia tietoja saat suoraan ravintolasta.

**

8.3.2021

Hesburger-ketjun omat ravintolat, jotka sijaitsevat koronaviruspandemian kiihtyvyys- ja leviämisalueilla, ottavat jo tänään käyttöön valtioneuvoston suosittelemat ravintoloita koskevat rajoitukset. Virallisesti rajoituksia koskeva laki astuu voimaan 8.-9.3. välisenä yönä.

Rajoitusten myötä ravintoloiden asiakastiloissa ei voi ruokailla, mutta ruokaa voi noutaa mukaan ravintolasta tai autokaistalta, tai sen voi tilata kotiinkuljetuksella. Kotiinkuljetus onnistuu Woltin ja Foodoran kautta jo noin 60 ravintolassamme. Hesburger suosittelee käyttämään maksuvälineenä lähimaksua tai Hesburger-sovellusta.

**

9.11.2020

Hesburger-ravintolat noudattavat alueellisesti vaihtelevia ravintoloita koskevia koronaohjeita.

**

9.10.2020

Uusien rajoitusten mukaisesti Hesburger-ravintolat myyvät 8.-9.10. välisestä yöstä lähtien ja siitä eteenpäin klo 01 jälkeen vain take away -ruokaa. Kuudessa maakunnassa  (Uusimaa, Varsinais-Suomi, Kanta-Häme, Pirkanmaa, Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa) tulevat sunnuntaista 11.10. klo 23 alkaen voimaan tiukemmat rajoitteet. Näiden maakuntien alueella sijaitsevat ravintolat myyvät siitä eteenpäin klo 23-06 välisenä aikana vain take away -ruokaa.

Huolehdimme edelleen tehostetusta ravintoloiden siisteydestä ja panostamme hygieniaan, jotta jokainen voi herkutella turvallisin mielin. Muistathan, että on edelleen hyvä ottaa etäisyyttä muihin mm. jonottaessa ja huolehtia käsihygieniasta. Ravintoloissa on varattu käsidesiä asiakkaidemme käyttöön. Tilauksen voi tehdä myös ennakkoon Hesburger-sovelluksella ja noutaa herkut ravintolasta. Kotiinkuljetus puolestaan onnistuu Woltin ja Foodoran kautta jo noin 60 ravintolassamme.

**

13.7.2020

Hallitus on purkanut ravintoloita koskevat korona-ajan rajoitukset. Kolmisen kuukautta kestäneen poikkeusajan jälkeen Hesburger-ravintolat jatkavat toimintaansa tavalliseen tapaan. Iloiset asiakaspalvelijamme toivottavat sinut tervetulleeksi herkuttelemaan! Muistathan, että edelleen on hyvä ottaa etäisyyttä muihin, esim. jonottaessa. Huolehdimme edelleen tehostetusta siisteydestä ja panostamme ravintoloidemme hygieniaan, jotta jokainen voi herkutella turvallisin mielin.

**

22.6.2020

Hallitus on päättänyt lieventää ravintoloita koskevia rajoituksia. Hallituksen päätöksen mukaisesti 22.6. alkaen myös Hesburger-ravintoloissa lisätään ravintolasalissa käytössä olevien asiakaspaikkojen määrää 75 prosenttiin normaalista ja mausteasemat otetaan taas käyttöön. 

Ravintoloissa noudatetaan edelleen turvavälejä ja lasten leikkialueet pidetään suljettuina. Jatkamme myös tehostettua siivousta ja hygieniatoimia. Muistathan, että ravintolassa ei tule asioida sairaana.

Klo 02.00-06.00 välillä ravintolasaleissa ja -terasseilla ruokailu on kielletty ja myymme ainoastaan take away -ruokaa. Katso ravintolakohtaiset aukioloajat Hesburgerin verkkosivuilta: hesburger.fi/ravintolat

**

1.6.2020

Kesäkuun alusta lähtien ruoan voi nauttia myös paikan päällä Hesburgereissa.

Ei tungosta

 • Huomioi toiset ja pidä riittävä etäisyys muihin kuin omaan seurueeseesi kuuluviin. Älä mene istumaan toisten pöytiin.
 • Ravintoloidemme sisätiloissa asiakaspaikkamäärät on rajoitettu puoleen normaalista.
 • Valvomme, että sallittu asiakasmäärä ei ylity ja tiloissa on riittävän väljää.

Hygienia

 • Jos aivastat tai yskit, käytä kertakäyttönenäliinaa. Jos sitä ei ole saatavilla, peitä suu kyynärtaipeella.
 • Ravintolaan tullessasi pese tai desinfioi kädet.

Maksutavat

 • Jos mahdollista, käytä lähimaksua, mobiilimaksua tai muita kontaktittomia maksutapoja. Vältä käteisen käyttöä.

**

30.3.2020

Suurin osa Hesburger-ravintoloista jatkaa palvelua. Ruokaa myydään yhä mukaan ravintolan kassalta ja autokaistalta. Näillä näkymin tämä toimintatapa jatkuu ainakin toukokuun loppuun asti.

Ajantasaiset tiedot Hesburger-ravintoloiden aukioloajoista löytyvät Hesburgerin verkkosivuilta tai Hesburger-sovelluksesta.

**

27.3.2020

Hesburger on sulkenut ruokailumahdollisuuden ravintolasaleista. Myymme toistaiseksi ruokaa vain mukaan otettavaksi.

Ruoan ostaminen ja nouto onnistuu ravintolan kassalta tai autokaistalta. Tilauksen voi myös tehdä ennakkoon Hesburger-sovelluksella. Kotiinkuljetus onnistuu yhteistyökumppanien kautta noin 60 ravintolassa. Hesburger suosittelee käyttämään maksuvälineenä Hesburger-sovelluksen ennakkotilausta tai lähimaksua käteisen rahan sijaan.

Yllämainittujen muutosten vuoksi kaikkien Hesburger-sovelluksen käyttäjien tulee päivittää sovellus uusimpaan versioon. Päivitys on saatavilla App Storesta ja Google Play -kaupasta.

**

23.3.2020

Koronaviruksesta johtuva poikkeustilanne on aiheuttanut muutoksia joidenkin Hesburger-ravintoloiden aukioloaikoihin. Tarkista mahdolliset muutokset täältä: Hesburger-ravintolat

**

19.3.2020

Yhdessä muiden isojen ravintola-alan toimijoiden kanssa Hesburger sitoutuu rajoittamaan julkisia kokoontumisia ja tarpeetonta oleskelua ravintoloissaan poikkeustilan aikana. Hesburger-ravintoloiden leikkipaikat suljetaan. Lasten synttärien järjestäminen keskeytetään ainakin 13.4.2020 asti.

Lue lisää

**
17.3.2020

Hesburgerin ja SUL:n järjestämä vuosittainen Hese-kisakiertue on tämän kevään osalta peruttu koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi.

Lue lisää 

**
12.3.2020

Koronaviruksen aiheuttaman COVID-19 -tartuntatautiepidemian vuoksi Hesburger kiinnittää toiminnassaan erityistä huomiota viruksen leviämisen ehkäisyyn.

Hesburgeria koskevat toimenpiteet:

 • Olemme ohjeistaneet henkilöstöämme ravintoloiden tehostettuun siivoukseen. Kosketuspinnat, kuten pöydät, kaiteet, ovenkahvat ja näppäimistöt, desinfioidaan useita kertoja päivässä.
 • Muistutamme henkilöstöämme tavallistakin enemmän huolellisesta käsihygieniasta.
 • Olemme tarkentaneet työntekijöiden sairastumiseen liittyvää ohjeistusta. Jos työntekijällämme ilmenee minkäänlaisia flunssaoireita, hänen tulee pysyä kotona ja ottaa puhelimitse yhteys työterveyshuoltoon. Teemme tehostetusti yhteistyötä työterveyshuollon kanssa.
 • Hesburgerin pääkonttorin työntekijät tekevät mahdollisuuksien mukaan etätöitä.
 • Emme kättele.
 • Henkilökunnan palaverit ja koulutukset on toistaiseksi peruttu.
 • Ulkopuolisten käyntejä Hesburgerin tuotantolaitokselle ja keskusvarastoon on rajoitettu tavallista enemmän.

Ohjeita asiakkaille:

 • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Pese kädet huolellisesti ennen ja jälkeen ruokailun. Hesburger-ravintoloissa on saatavilla käsien desinfiointiainetta. Monissa Hesburger-ravintoloissa on myös erillinen käsienpesupiste asiakkaille.
 • Käteisen rahan käsittelyä voi välttää tilaamalla ja maksamalla ruoan Hesburger-sovelluksella ennen ravintolaan saapumista.
 • Jos olet sairas, jääthän kotiin.

 

Lisätiedot

Viestintäpäällikkö Heini Santos
heini.santos@hesburger.fi
p. 050 310 3054

Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy jo yhdeksästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta, Ukrainasta, Bulgariasta ja Valko-Venäjältä. Ketjun ravintoloissa työskentelee yli 7 900 henkilöä. Vuoden 2019 verollinen myynti Suomessa oli 236 miljoonaa euroa ja ulkomailla 111 miljoonaa euroa. 

www.hesburger.fi

 

Median yhteydenotot ja kuvausluvat

Viestintäpäällikkö Petteri Pohjonen, p. 040 761 3201