04.01.2021

Hesburgerin Hiilijalanjälki hyvitetty -tuotteiden valikoima kasvaa

Tuotteiden hiilijalanjälkien hyvittäminen tehdään osallistumalla projekteihin, jotka vähentävät ja sitovat ilmakehän kasvihuonekaasupäästöjä. Kaikkiaan päästöjä on hyvitetty jo yli 126 000 tCO2e edestä.

Hesburger hyvittää Kerroshampurilaisen, VEKE®-soijakasvishampurilaisen, VEKE®-juustokasvishampurilaisen, VEKE®-soijatortillan ja VEKE®-soijatikkujen hiilijalanjäljet kokonaisuudessaan 2.1.2021 alkaen.

– Asiakkaamme kiinnittävät enenevässä määrin huomiota hiilijalanjälkien hyvittämiseen ja olemme saaneet siitä kiittävää palautetta. Hyvitettävien tuotteiden valikoiman laajentaminen on vastaus kasvaneeseen kiinnostukseen ja tukee tavoitettamme lisätä kasvistuotteiden osuutta myynnistämme, kertoo Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos.

Hiilijalanjälki hyvitetty -tuotteiden hiilijalanjäljet on laskenut Luke ja niitä voi tarkastella Hesburgerin verkkosivuilla.

Istutettuja ja pelastettuja puita

Hesburger aloitti tuotteidensa hiilijalanjälkien hyvittämisen kolmen tuotteen valikoimalla jo vuonna 2016. 

– Reilun neljän vuoden aikana Hesburger tehnyt hyvityksiä jo yhteensä yli 126 000 tCO2e edestä. Etiopiassa ja Ugandassa toteutettavat projektit ovat Gold Standard -sertifioituja ja niissä otetaan huomioon myös projektien sosiaalinen vaikutus, kertoo projektialueella Etiopiassa 2019 vieraillut Santos.

Jatkossakin Hesburgerin ympäristötyö on ensisijaisesti Hesburgerin omasta toiminnasta syntyvien päästöjen ja ympäristövaikutusten vähentämistä.

– Kasviproteiinituotteiden tuotannon ja kehittämisen lisäksi olemme jo vuosia muun muassa panostaneet uusiutuvien energianlähteiden käyttöön, vähentäneet pakkausmateriaalia ja teettäneet työvaatteita ja kalusteita kierrätysmateriaaleista, Santos luettelee.

– Tuotteidemme hiilijalanjälkien hyvittäminen on tärkeä osa kokonaisuutta. Sen avulla voimme tarjota asiakkaillemme kokonaan hiilineutraaleja vaihtoehtoja.

Hiilijalanjälki hyvitetty -tuotteiden hiilijalanjäljet
Hesburgerin päästövähennysprojektit
Puolet lihatonta 2030 -tavoite

Lisätiedot

Viestintäpäällikkö Heini Santos
heini.santos@hesburger.fi
p. 050 310 3054

Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy jo yhdeksästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta, Ukrainasta, Bulgariasta ja Valko-Venäjältä. Ketjuun kuuluu yli 500 ravintolaa, joissa työskentelee noin 8 000 henkilöä.

www.hesburger.fi

 

Median yhteydenotot ja kuvausluvat

Viestintäpäällikkö Heini Santos, p. 050 310 3054