04.11.2014

Tennispalatsiin uusi Kävelykaista

Kävelykaista on uusi ostamista ja asiakaspalvelua sujuvoittava konsepti. Siihen on yhdistetty helppo, nopea ja henkilökunnalle turvallinen suljettu rahankäsittelyjärjestelmä, jonka Hesburger ottaa käyttöön ensimmäisenä Suomessa. Rahankäsittelyjärjestelmän toimittaa kansainvälinen Gunnebo-turvallisuuskonserni.

Kävelykaista tuo ostamiseen uuden ulottuvuuden, joka konseptina muistuttaa autokaistaa. Asiakas tilaa ravintolaan tullessaan hampurilaisensa ennakkotilauspisteeltä, josta lähtee tieto keittiölle tilatusta tuotteesta. Kohti kassaa kulkiessaan asiakas kerää muut haluamansa tuotteet tarjottimelle. Käteistä käyttäessään hän maksaa ostoksensa suljettuun rahankäsittelyjärjestelmään. Kone laskee saamansa rahat ja palauttaa automaattisesti vaihtorahat. Kassalla voi maksaa myös muilla perinteisillä maksutavoilla. Tilatut tuotteet valmistetaan ostoprosessin aikana, ja asiakas saa ne kassalta maksettuaan ostoksensa.

– Henkilökunta on läsnä koko maksutapahtuman ajan. Mahdollisuus suoraan asiakaspalvelukontaktiin vahvistuu entisestään, kun rahankäsittely jää pois, sanoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Suljettu rahankäsittelyjärjestelmä käyttöön ensimmäisenä Suomessa

Tennispalatsin Hesburgeriin ensimmäisenä Suomessa tuleva suljettu rahankäsittelyjärjestelmä on käytössä useissa eri maissa. Ruotsissa sitä käyttävät muun muassa ICA ja Coop. Kansainvälisistä yrityksistä esimerkiksi Shell hyödyntää suljettua rahankäsittelyä. Suomessa vähittäiskaupat ovat vielä odottaneet pilotointia.

– Tennispalatsin Hesburgerissa on nyt otettu käyttöön Gunnebon SafePayTM-järjestelmä, jonka ansiosta henkilökunnan ei tarvitse käsitellä rahaa. Kone laskee setelit ja kolikot ja huolehtii vaihtorahoista. Käteismyynti jää talteen koneen mustesuojattuun kasettiin, jonka arvokuljetus huolehtii eteenpäin. Käteiskassoja ei siis tarvitse erikseen laskea, eikä tallettaa mihinkään, kertoo järjestelmän toimittavan Gunnebon toimitusjohtaja Päivi Laaksomies.

Ainutlaatuinen pilottikokeilu

Suljetun rahankäsittelyjärjestelmän käyttöönotto toteutetaan pilottikokeiluna Tennispalatsin ravintolassa.
– Tennispalatsi on volyymeiltään sopiva kohde. Meidät tunnetaan ketjuna, joka uskaltaa kokeilla uusia asioita etunenässä. On mielenkiintoista nähdä, millaisen vastaanoton uusi ostoprosessi Tennispalatsissa saa, pohtii Jari Vuoti.

Kävelykaistaan voi tutustua Helsingin Tennispalatsin Hesburgerissa osoitteessa Fredrikinkatu 65, 00100 Helsinki.

Lisätietoja:
Hesburger
Jari Vuoti, varatoimitusjohtaja
0400 482 352, jari.vuoti@hesburger.fi

Gunnebo
Päivi Laaksomies, toimitusjohtaja
0400 240 151, paivi.laaksomies@gunnebo.com

Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintolaketjuun kuuluu 281 ravintolaa Suomessa, 34 Virossa, 42 Latviassa, 39 Liettuassa, 22 Venäjällä, Saksassa ja 1 Turkissa. Hesburger-ketjussa työskentelee noin 6000 henkilöä ja ketjun verollinen myynti Suomessa vuonna 2013 oli 205 M€ ja ulkomailla 55 M€.

Gunnebo Nordic Oy on osa kansainvälisesti toimivaa ruotsalaista Gunnebo-konsernia. 250-vuotias Gunnebo on yksi maailman johtavia turvallisuusalan ja rahankäsittelyautomaation kokonaistoimittajia. Pohjoismaissa se on suurin vähittäiskaupan rahankäsittelylaitteiden toimittaja. Gunnebon kehittämää ensimmäistä täysin suljettua rahankäsittelyjärjestelmää on asennettu ympäri Eurooppaa jo yli 8000 yksikköä. Gunnebo toimittaa kattavia turvasäilytyksen elementtejä kassakaapeista järeisiin pankkiholveihin ja on maailman suurin kassakaappien ja holvien valmistaja. Pörssilistattu Gunnebo toimii suoralla myyntiyhtiöllä 33 maassa ja 12 omalla tuotantolaitoksella ympäri maailmaa. Lue lisää osoitteesta www.gunnebo.fi

Median yhteydenotot ja kuvausluvat

Viestintäpäällikkö Heini Santos, puh 050 310 3054