21.08.2017

Hesburger valtakunnalliseksi pikaruokaketjuksi Bulgariaan

Suomen ja Baltian suurimman hampurilaisketjun Hesburgerin kasvu jatkuu vahvana ulkomailla. Bulgariaan on tarkoitus avata jopa 50 uutta ravintolaa seuraavan kymmenen vuoden aikana ja kasvattaa Hesburgerista koko maan kattava pikaruokaketju.

Ketju on avannut kesän aikana Bulgariaan yhteensä kolme uutta ravintolaa. Tarkoituksena on laajentua niin, että Hesburger tulee yhtä tunnetuksi Bulgariassa kuin Baltian maissa. Baltiassa Hesburger nähdään laadukkaana suomalaisena ravintolaketjuna. Ketjun tunnettuus on erittäin korkea – Virossa noin 90 %, Latviassa lähes 80 % ja Liettuassa selvästi yli puolet ihmisistä tunnistaa Hesburgerin spontaanisti kysyttynä. 

Suunnitelmissa on avata tänä vuonna vielä kaksi uutta ravintolaa Bulgariaan. Hesburger aloitti toimintansa maassa vuoden 2016 lopussa Stara Zagoran kaupungissa.

– Bulgarialaiset ovat ottaneet innostuneesti vastaan Hesburgerin tuotteet. EU-maa Bulgaria on kiinnostava tulevaisuuden markkina-alue. Nyt avatut kolme uutta pikaruokaravintolaa työllistävät noin 50 henkilöä ja kokonaisinvestointi ravintoloihin on tänä vuonna noin kolme miljoonaa euroa. Kymmenen vuoden aikana maahan on tarkoitus investoida 35 miljoonaa euroa, kertoo Hesburgerin kansainvälisten toimintojen kehitys- ja markkinointijohtaja Ieva Salmela.

Hesburgerin majoneesit ja kastikkeet valmistetaan Kaarinassa, josta ne toimitetaan Bulgariaan. Bulgariassa Hesburgerin tuotevalikoima koostuu tutuista tuotteista: hampurilaisista, tortilloista, aterioista, välipaloista ja jälkiruoista. Listalta löytyy myös uudenlaisia kebab-annoksia sekä juomaerikoisuutena jogurttipohjainen ayran.

Hesburger-ravintoloita löytyy nyt jo yhdeksästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta, Ukrainasta, Bulgariasta ja Valko-Venäjältä.

Kuvassa: Bulgarian Orizovon Hesburgerin henkilökuntaa avajaistunnelmissa. Ravintola avattiin vilkkaiden liikenneyhteyksien varrelle heinäkuussa.

 

Lisätiedot:

Viestintäpäällikkö Petteri Pohjonen
petteri.pohjonen@hesburger.fi
p. 040 761 3201

Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy jo yhdeksästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta, Ukrainasta, Bulgariasta ja Valko-Venäjältä. Hesburgerilla on Suomessa ravintoloita 270 ja ulkomailla 180. Ketjun palveluksessa työskentelee yli 6 700 henkilöä. Vuoden 2016 verollinen myynti Suomessa oli 211 M€ ja ulkomailla 73,5 M€.

Lisätiedot

Petteri Pohjonen, puh: 040 761 3201