19.03.2024

Hesburger laajeni Puolaan

Pikaruokaketju Hesburgerin kasvu jatkuu ulkomailla. Puolan pääkaupunkiin Varsovaan on avattu uusi Hesburger-kotiinkuljetuskeittiö. Hesburger Warsaw Cookcity työllistää kahdeksan työntekijää.

Kyseessä on täysin uudenlainen konsepti Hesburgerille. Kotiinkuljetuskeittiöpalvelulla myydään tuotteita vain ruokalähettipalvelujen kautta asiakkaille. Ravintolasta puuttuvat asiakastilat kokonaan. Asiakas voi tilata tuotteensa Bolt-ruokalähettiyrityksen kautta.

– Odotamme mielenkiinnolla, millaisia tuloksia saamme aikaan ja millainen on Hesburgerin tulevaisuus Puolassa. Uskomme, että tuotteemme tulevat maistumaan myös puolalaisille, kansainvälisten asioiden kehitys- ja markkinointijohtaja Ieva Salmela kertoo.

Tuttu brändi

Hesburgerilta löytyy ravintoloita Puolan naapurimaista: Liettuasta, Saksasta ja Ukrainasta.

– Tuotteemme ovat tuttuja paikallisille, vaikka maassa ei ole ollut aikaisemmin Hesburger-ravintoloita. Puolalaiset matkustelevat paljon Baltian maissa, missä Hesburger on todella suosittu. Vuoden 2023 asiakastutkimuksen mukaan Hesburger on suosituin pikaruokaketju Baltiassa, Salmela kertoo.

Liettuan Kaunasista löytyy myös Hesburgerin keskusvarasto, josta kuljetaan raaka-aineita Puolaan.

– Tulemme jatkamaan vahvaa laajentumista Puolan lisäksi myös muissa toimintamaissa tänä vuonna. Ravintoloiden määrä tulee kasvamaan eniten Bulgariassa, kansainvälisten asioiden kehitys- ja markkinointijohtaja Ieva Salmela sanoo.

Hesburger-ravintoloiden lukumäärät:

  • Suomi: 273 ravintolaa
  • Liettua: 59 ravintolaa
  • Latvia: 51 ravintolaa
  • Viro: 50 ravintolaa
  • Bulgaria: 28 ravintolaa
  • Ukraina: 7 ravintolaa
  • Saksa: 2 ravintolaa
  • Puola: 1 ravintola

Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy kahdeksasta maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Saksasta, Ukrainasta, Bulgariasta ja Puolasta. Hesburger työllistää Suomessa noin 6000 työntekijää ja ulkomailla 2700 työntekijää. Vuoden 2023 verollinen myynti Suomessa oli 286 miljoonaa euroa ja ulkomailla 172 miljoonaa euroa.