01.06.2015

Hesburgerin marjat kotimaisiksi

Kesäkuun alusta alkaen Hesburgerin Smoothie- ja Fruitie-juomissa käytetään ainoastaan suomalaisia marjoja. Marjat toimittaa suomussalmelainen Kiantama Oy.

– Olemme jo parin vuoden ajan etsineet kotimaista kumppania, joka voisi toimittaa meille smoothie-tuotteisiin tarvittavia marjasekoituksia. Nyt sellainen on löytynyt ja olemme äärimmäisen tyytyväisiä voidessamme tarjota asiakkaillemme kotimaisen vaihtoehdon, iloitsee Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Marjojen kotimaistumisen myötä Hesburgerin Smoothie- ja Fruitie-juomien makuvalikoima muuttuu. Aiemmin listalla olleen marjamix-maun tilalle tulee suomalaiseen suuhun sopiva mustikka-banaani ja kotimaisia mansikoita tarjoilee mansikka-banaani. Hedelmäinen vaihtoehto mango-päärynä säilyy ennallaan.

Marjamakuja ympäri vuoden

Makujen kehittämisessä on otettu huomioon kotimaisten marjojen saatavuus. Vuoti muistuttaa, että Hesburgerin tarvitsemat raaka-ainevolyymit ovat suuria ja saatavuus pitää varmistaa ympäri vuoden.

– Kiantamalla on koko poimintaprosessi omissa käsissä, mikä varmistaa sen, että marjoja riittää. Esimerkiksi mustikasta valtaosa jää vielä metsiin, kertoo Kiantaman markkinointi- ja viestintäpäällikkö Teija Ruokamo.

– Kotimaisten marjojen käyttö tuotteissa on hieno suunta. Olemme ylpeitä yhteistyöstä Hesburgerin kanssa, hän jatkaa.

Kaverina kotimainen luonnonjogurtti

Tuotteiden korkea laatu on Hesburgerille ensisijaisen tärkeää. Sen lisäksi, että pohjoisissa metsissä kasvaneet marjat sisältävät erityisen paljon vitamiineja ja hivenaineita, ne myös kulkevat lyhyemmän matkan asiakkaan tarjottimelle.

Hesburgerin smoothiet sisältävät kotimaisten marjojen lisäksi niin ikään kotimaista Valion A+ luonnonjogurttia, joka sisältää asidofilus- ja bifidobakteereita.

 

Lisätiedot:
Varatoimitusjohtaja Jari Vuoti
Burger-In Oy
p. 0400 482 352

Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy jo kahdeksasta eri maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta, Turkista ja Kazakstanista. Hesburger-ketjussa työskentelee yli 6 100 henkilöä ja ketjun verollinen myynti Suomessa vuonna 2014 oli 199 M€ ja ulkomailla 60 M€.

MEDIAN YHTEYDENOTOT JA KUVAUSLUVAT

Viestintäpäällikkö Heini Santos, puh 050 310 3054