28.04.2022

Hesburger sulkee omien ravintoloiden ovet suunnitellusti huhtikuussa

Vuoden 2021 alussa Hesburgerilla on ollut 39 ravintolaa Venäjällä ja neljä ravintolaa Valko-Venäjällä. Maaliskuun alussa Hesburger ilmoitti lopettavansa toimintansa Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Tästä syystä Hesburger-sovelluksesta on poistettu Venäjän ja Valko-Venäjän ravintoloiden tiedot. Google ei ole Hesburgerin virallinen kanava.

”Olemme ilmoittaneet ravintoloiden sulkemisesta Googlelle. Toivomme, että myös Googlen ravintoloiden tiedot päivitetään ajanmukaiseksi mahdollisimman nopeasti”, Kari Salmela kommentoi.

Hesburgerin kaikkien omien ravintoloiden ovet sulkeutuvat Venäjällä huhtikuun loppuun mennessä aikaisemmin ilmoitetun aikataulun mukaan. Valtaosa Hesburgerin omista ravintoloista on jo suljettu. Hesburgerilla on Venäjällä puolet omia ravintoloita ja puolet itsenäisten yrittäjien ravintoloita. Vuokrasopimukset puretaan Hesburgerin omista liikepaikoista. Paikallisille itsenäisille yrittäjille on aikaisemmin lähtenyt purkuilmoitus, jossa heille on ilmoitettu, että Hesburger-tavaramerkin käyttö pitää lopettaa välittömästi. Hesburger ei omista yrittäjäravintoloiden liiketiloja, vaan pelkästään Hesburger-tavaramerkin. Hesburger on lopettanut myös raaka-aineiden toimitukset Venäjälle.

”Hesburger on sijoittanut vuosien aikana Venäjän liiketoimintoihin noin 15 miljoonaa euroa, joka on jäämässä tappioksi. Raha ei ole kuitenkaan olennainen asia, vaan teemme sen, mitä meidän pitää tehdä. Meidän ajatuksemme ovat ukrainalaisten puolella ja toivomme sydämen pohjasta, että rauha saataisiin takaisin maahan”, Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela kommentoi.