05.06.2024

Paraisille uusi Hesburger – ”Suomen hienoin Hese”

Hesburger avasi Paraisille tänään (5.6.2024) uuden drive-in-ravintolan, josta löytyy kaksiluukkuinen autokaista. Tämän lisäksi rakennuksen toisella puolella on oma prepaidkaista- ja luukku ennakkoon maksetuille tilauksille. Ravintola palvelee asiakkaita vilkkaan Saaristotien varrella.

”Liikepaikkamme on erinomainen. Odotamme paraislaisten lisäksi kesämatkaajien löytävän ravintolaamme. Erityisesti lapsiperheiden toiveet on huomioitu ja ravintolasta löytyy leikkipaikka”, kertoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Mainio taukopaikka

Ravintolassa on sisätiloissa 74 asiakaspaikkaa ja katetulta terassilta löytyy parikymmentä paikkaa asiakkaille. Ravintola ja sen ulkoterassi tarjoavat myös saariston rengastien pyöräilijöille mainion taukopaikan. Terassin läheisyyteen on sijoitettu polkupyörien paikoitusalue ja sähköpyörien latauspisteitä.

Rakennuksen lämmittämiseen käytetään maalämpöä. Osa rakennuksen sähköntarpeesta saadaan katettua aurinkopaneeleilla, joiden tuottamaa sähkövirran määrää voi seurata ravintolasalin näytöltä.

Kokoa uudella Hesburger-ravintolalla on noin 450 neliömetriä. Ravintolaan on investoitu kolme miljoonaa euroa.

Kalastajatupatunnelmaa

Inspiraatiota ravintolarakennukseen on haettu saariston rakentamisperinteestä. Uutena vaalean värinen, mutta ajan myötä harmaantuva julkisivuverhous tuo mieleen ulkosaariston perinteiset kalastajatuvat. Ravintolan arkkitehtisuunnittelun on toteuttanut Sarcsigge.

 ”Innostunein fiiliksin avaamme Suomen hienoimman Hesen. Ravintolan ulkoilmeen saaristolainen arkkitehtuuri sopii mielestämme todella hyvin Paraisille”, Jari Vuoti tunnelmoi.  

Hesburger Parainen
Vapparintie 3
21600 Parainen