22.04.2024

Hesburgerin data paljastaa: Suomessa on yksi kaupunki, jossa majoneesia syödään yli tuplasti enemmän kuin muualla.

Hesburgerin vuoden 2023 myyntidatasta selviää suomalaisten selvästi suosituin majoneesimaku, sillä paprikamajoneesi on pitänyt ykköstilaa jo vuosia. Datasta selviää myös forssalaisten olevan asukasmäärään suhteutettua suomalaisista ylivoimaisesti innokkaimpia majoneesinsyöjiä.

Datahavainnot perustuvat Hesburgerin 40 gramman majoneesien irtopussien myyntiin. Sen mukaan jokainen forssalainen söi viime vuoden aikana peräti 13 pussia majoneesia tehden kaupungista selvästi Suomen ”majoneesipääkaupungin”. Ero toiseksi tulleeseen Poriin (5,4 pussia per asukas) ja Turkuun (viisi pussia per asukas) on selvä.

”Olemme iloisia forssalaisten majoneesi-innosta! Tulosta varmasti selittää myös se, että Forssassa on neljä suosittua Hesburger-ravintolaa, jotka sijaitsevat vilkkaiden liikenneyhteyksien varrella”, Hesburgerin viestintäpäällikkö Petteri Pohjonen toteaa.

Paprikamajoneesi suosituin Suomessa – muissa maissa kurkkumajoneesi

Datasta selviää, että suomalaisten selkeä suosikki on paprikamajoneesi, joka on ollut myydyin majoneesimaku jo vuosien ajan. Mielenkiintoista on, että suomalaisten makumieltymykset poikkeavat kaikista muista maista, joissa Hesburger toimii.

”Paprikamajoneesi on ollut täällä myyntimenestys siitä lähtien, kun Heikki Salmela loi sen vuonna 1977 saslik-lihavartaita varten. Meidän makunystyrämme ovat kuitenkin hiukan erilaisia verrattuna muihin maihin. Suomen lisäksi Hesburgereita on Baltian maissa, Bulgariassa, Ukrainassa, Saksassa sekä Puolassa ja kaikissa näissä maissa myydyin maku on paprikamajoneesin sijaan kurkkumajoneesi.”

Myös Suomessa kurkkumajoneesi mahtuu kahden suosituimman maun joukkoon. Kolmanneksi myydyin majoneesi Suomessa on VEKE®-valkosipulimajoneesi.

Tiesitkö tämän kikan majoneesikupille?

Itse tehty majoneesi on ollut Hesburgerin tavaramerkki siitä lähtien, kun Heikki Salmela kehitti valkoisen kurkkumajoneesin vuonna 1972 Turun Puutorin Grillin jättihampurilaisia varten. Vuosien varrella siitä on tullut kestosuosikki ja myyntidatan mukaan majoneesilla on menekkiä ympäri vuoden, mutta eniten joulukuussa ja kesällä.

Hesburgerissa käytetään majoneesille sopivaa kuppia. Yllättävän moni suomalainen ei kuitenkaan tiedä kikkaa, jolla majoneesia mahtuu enemmän kuppiin.

”Monet majoneesin ystävät kaatavat majoneesipussin sisällön kuppiin sellaisena kuin se saadaan. Näin majoneesikuppi täyttyy äärimmilleen. Yksi tapa onkin laittaa kuppi pöydälle ja avata sitä reunoista, jolloin se levenee pienen kuperan lautasen muotoiseksi. Näin kuppiin mahtuu enemmän majoneesia ja dippauskokemus on kokonaisvaltaisempi”, Pohjonen ohjeistaa.

Suomalaisten Top 3 majoneesit

2023:
Paprikamajoneesi
Kurkkumajoneesi
VEKE®-valkosipulimajoneesi