03.12.2015

Sähköautojen pikalatausasemia Hesburgereille

Turkuun Kaskentien Hesburgerille on avattu Virtapiste-pikalatausasema. Lisää pikalatausasemia nousee Hesburgereille Helsinkiin ja Pulkkilaan vielä tämän vuoden aikana.

Hesburger ja sähköautojen Virtapiste-latausasemaverkostoa operoiva Liikennevirta Oy ovat solmineet laajamittaisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä Hesburger laajentaa hampurilaisravintoloidensa tarjontaa sähköautojen latauspalveluihin.

- Kasvava määrä kuluttajia valitsee jo tänä päivänä asiointipaikkansa latausmahdollisuuden perusteella ja haluamme tarjota heille edelläkävijänä tämän palvelun, luonnehtii Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

- Näemme, että latauspalvelut ovat osa kokonaisvaltaista asiakaskokemusta siinä missä ystävällinen palvelu ja toimivat liiketilatkin. Sähköautoilun edistäminen istuu erinomaisesti myös yrityksemme ympäristöpolitiikkaan.

Sähköauton lataaminen pikalaturilla kestää noin 20 minuuttia ja lataaminen Hesburgereilla on toistaiseksi maksutonta. Liikennevirta Oy vastaa Hesburgerin pikalatauspisteiden toiminnasta ja asiakaspalvelusta. Hesburgerin latauspisteet näkyvät Virta-älypuhelinsovelluksessa, josta asiakas voi tarkistaa, onko pikalatauspiste vapaana. Puhelintuki palvelee ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä.

Laajentuva verkosto

Vielä tämän vuoden puolella pikalatauspisteet saadaan myös Helsingin Konalan ja  Siikalatvan Pulkkilan Hesburgereihin.

Liikennevirta Oy:n toimitusjohtaja Jussi Palola näkee sopimuksen lähtölaukauksena merkittävälle yhteistyölle.

- Hesburger on ensimmäinen valtakunnallinen ravintolaketju, joka monipuolistaa omaa tarjontaansa latauspalveluilla. Yhteistyö on myös esimerkki tulevaisuuden sähköistyvän liikenteen palveluasemasta, kiittelee Palola.

- Virtapiste-verkosto liittää yksittäiset pisteet laajaksi palveluverkostoksi, johon ovat kaikki toimijat tervetulleita.

Turku Energian kehityspäälliikkö, Liikennevirran hallituksen jäsen Antto Kulla näkee Hesburgerin mukaantulon Virtapiste-verkostoon hienona asiana.

- Pyrimme aktiivisesti kehittämään uudenlaisia palveluja yhdessä paikallisten yritysten kanssa. Olemme erittäin iloisia, että Hesburger lähtee mukaan edistämään vähäpäästöistä liikennettä paitsi Turussa myös valtakunnallisesti. 

Turku Energialla on Turussa ennestään neljä Virtapistettä.

Hesburgerin latauspisteiden toimittaja on porvoolainen Ensto Chago.  Toimitusjohtaja Juha Stenberg on iloinen, että Hesburger valitsi latausratkaisuksi kotimaisen vaihtoehdon.

- Latausmahdollisuus hampurilaisravintoloiden yhteydessä on loistavaa palvelua sekä ladattavien hybridiautojen että täyssähköautojen käyttäjille.  Ensto Chagon, Hesburgerin ja Liikennevirran yhteistyö on helppo tapa tarjota latauspalvelua asiakkaille paikallisesti ja valtakunnallisesti.

 

Lisätiedot:
Varatoimitusjohtaja Jari Vuoti, Hesburger, puh. 0400 482 352,  jari.vuoti@hesburger.fi
Toimitusjohtaja Jussi Palola, Liikennevirta Oy, puh. 050 434 0132, jussi.palola@virta.fi 
Kehityspäällikkö Antto Kulla, Turku Energia, puh. 0500 557 3257, antto.kulla@turkuenergia.fi
Toimitusjohtaja Juha Stenberg, Ensto Chago, puh 0400 575579, juha.stenberg@ensto.com

Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy jo kahdeksasta eri maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta, Turkista ja Kazakstanista. Hesburger-ketjussa työskentelee yli 6 100 henkilöä ja ketjun verollinen myynti Suomessa vuonna 2014 oli 199 M€ ja ulkomailla 60 M€.

MEDIAN YHTEYDENOTOT JA KUVAUSLUVAT

Viestintäpäällikkö Heini Santos, puh 050 310 3054